Çankaya Çayyolu Köyü

Çankaya Çayyolu Köyü

Çayyolu Köyü Haberleri, Çankaya Çayyolu Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Çayyolu Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Çayyolu Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çankaya Çayyolu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çayyolu köyü son dakika gelişmeleri, Çayyolu köyüne özgü yemekler, Çankaya Çayyolu köyünün tarihi, Çayyolu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çayyolu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çayyolu, Ankara ilinin Çankaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çayyolu Köyü Resimleri ve Çayyolu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çankaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çankaya Ankara Arası Kaç Km? Çankaya Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Çankaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Çankaya Çayyolu Köyünde doğan biri var mı? Çankaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çayyolu, Ankara ilinin Çankaya ilçesine bağlı bir mahalledir.Önceleri, yaklaşık 400 yıllık bir köy iken, 23.07.2004 tarih ve 25531 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun geçici 2’nci maddesi gereği Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarını belirleyen 50 km yarıçap içinde kaldığından köy tüzel kişiliği sona ererek mahalleye dönüşmüştür. 1990'lı yıllara kadar tipik bir anadolu köyü olan Kutuğun köyü, 1990'lı yıllardan sonra gelişerek günümüzde Ankara'nın en lüks semtlerinden biri haline gelmiştir. Semtte birçok ünlü markanın şubesi bulumakta Arcadium ve Gordion Alışveriş merkezleri bulunmaktadır. Ankara'nın cazibe merkezlerinden lüks ve ünlü Park Caddesi bu semttedir. Çeşitli lüks ve rezidans projeleri bu semtte yapılmakla beraber Semtte lüks villalar ve villa şeklinde siteler de bulunmaktadır. Çayyolu ismini Tulumtaş köyünden doğan ve Semti Ortadan ikiye bölen bugün büyük ölçüde Yeraltına alınmış olan Kutuğun Deresi'nden almaktadır.Ankara merkeze 16 km, Çankaya ilçesine 17 km uzaklıktadır.

Mahallenin ekonomisi eskiden tarım ve hayvancılığa dayalıydı. Ankara merkezine eklemlenen büyük bir yerleşim biriminin merkezinde kalması nedeniyle, günümüzde bu ekonomik faaliyetler neredeyse tamamen ortadan kalkmıştır.

Mahallede ilköğretim okulu ve lise vardır. Sağlık ocağı ve Aile sağlığı merkezi bulunmaktadır. PTT şubesi vardır. Doğal gaz boruları döşenmiştir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik, sabit telefon, internet altyapısı vardır.  M2 Koru Metrosu mahalleden geçmektedir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.