Çankırı Balıbağı Köyü

Çankırı Balıbağı Köyü

Balıbağı köyü haberleri, Balıbağı köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Balıbağı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Balıbağı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Balıbağı köyü son dakika gelişmeleri, köye özgü yemekler, köyün tarihi, Balıbağı köyü nerede, Balıbağı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Balıbağı, Çankırı ilinin merkezine bağlı bir köydür.Çankırı il merkezine uzaklığı 16 kilometredir. Köy halkının geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köy sınırlarında Çankırı Tuz Mağarası yer alır. Hititlerden itibaren 5000 yıldır işletilen madeni Osmanlılar zamanında bir ara Fransızlar işletmiştir. Terk edilen ocaklardan biri turizm amaçlı ziyarete açılmıştır. Bu alan 2003 yılına kadar TEKEL idaresi işletmiştir.Balıbağı köyünün 5,5 km GB'sında, Tuz Mağarasının güneyinde Sarıiçi Vadisinin başlangıcında Sarıiçi Höyüğü bulunur. Alan 1. derece Arkeolojik sit alanı olarak koruma altındadır.Köyde ilköğretim okulu bulunmamaktadır, öğrenciler taşımalı eğitim sisteminden faydalanmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi bulunmamaktadır. Köyde PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı veya sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, köyde elektrik ve sabit telefon bulunmaktadır.

Balıbağı, Çankırı ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Balıbağı Köyü Resimleri ve Balıbağı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çankırı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Balıbağı Çankırı Arası Kaç Km? Çankırı Hava Durumu? Çankırı Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Balıbağı Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.