Çankırı Bayramören Dereköy

Çankırı Bayramören Dereköy

Dereköy, Çankırı ilinin Bayramören ilçesine bağlı bir köydür.Bayramören ilçesi ve civar köylerinde ortak olan kültürel özellikler Dereköy'de de görülmektedir.

Ayrıca Kastamonu Araç İlçesi Boyalı nahiyesine sınır olmasından ötürü güney Kastamonu köyleri ile de etkileşim yaşamıştır.En büyük kültürel özelliği Orta Asya türklerinin çoğunluğunda bulunan gelenek,görenek ve örflerdir.
Çankırı iline 147 km, Bayramören ilçesine 22 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, Karasal iklimi etki alanı içerisindedir.Lakin bulunduğu bölge Orta Karadenize
Köyde sürekli olarak yaşayan aktif nüfus 4 hane olduğundan dolayı ekonomik kaynak niteliğinde yapılan faaliyet yoktur. Geçmiş yıllarda yoğun olarak yapılan küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği günümüzde yok denilecek kadar azdır.
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2009 - İbrahim Aydemir
2004 - Mehmet Fındıklıdere
1999 - Mehmet FındıklıdereKöyde ilköğretim okulu vardır ancak faaliyette değildir. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol maalesefki toprak yol olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 


BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.