Çatalan Köprüsü Video

Asıl amacı su borularının geçişini sağlamak olan Çatalan Köprüsü, üç şeritli yoluyla karayolu ulaşımında da kullanılabilecek şekilde Seyhan Baraj Gölü üzerine inşa edildi.

“Bereketli toprakları” dolayısıyla “beyaz altın” pamuk sayesinde sanayileşme sürecinde atılım gerçekleştiren, bunun sonucunda Türk sinemasında bir dönem “zengin ağa” tiplemesiyle yer alan, “taştan yolları” ile türkülere konu olan Adana, bunlara “en uzun” ve hizmet vermeyi sürdüren “en eski” köprüsü unvanını da kattı.
Çatalan Barajı'ndan içme suyu temini için yapılan, Seyhan Baraj Gölünden boruların geçişinin sağlandığı 1575 metrelik Çatalan ile Boğaz Köprüsünü geçerek Türkiye'nin “en uzun köprüsü”ne sahip olan Adana, kentin simgesi haline gelen ve yaklaşık 2 yıldır restorasyon çalışmaları süren tarihi “Taşköprü” ile dünyanın şehiriçi trafikte kullanılan alanındaki “en eski köprüsü”ne sahip bulunuyor.
Adana'ya su sağlamak için gerçekleştirilen Çatalan İçme Suyu Projesi kapsamında yapılan, boruların yerleştirildiği ve araçların da geçiş yaptığı Çatalan Köprüsü, 1575 metre uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun köprüsü özelliğine sahip bulunuyor.

Asıl amacı su borularının geçişini sağlamak olan köprü, üç şeritli yoluyla karayolu ulaşımında da kullanılabilecek şekilde Seyhan Baraj Gölü üzerine inşa edildi. Proje, Adana Büyükşehir Belediyesine yaklaşık 100 milyon YTL'ye mal oldu. İnşasına 1998'de başlanan köprünün açılışı, 17 Haziran 2002'de gerçekleşti. Projeyi Lurgi Bamag-STFA-ALKE'den oluşan konsorsiyum gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adanalılara sağlıklı su getirebilmek adına dağları tepeleri aştıklarını, Seyhan Baraj Gölü'nü de köprüyle geçtiklerini söyledi. Durak, kente su kazandırma mücadelesi sırasında Türkiye'nin en uzun köprüsünü de kurduklarını anlattı.
Çatalan köprüsünün 3 amacı bulunduğunu ifade eden Durak, şunları kaydetti:
“Bu köprü, Çatalan içme suyunu şehre ulaştırmanın yanı sıra araçların ulaşımını sağlıyor ve rekreasyon amacı taşıyor.
Adana, 25 yıl önce kanalizasyonu olmayan, sağlıklı içme suyu bulunmayan, bereketli topraklar Çukurova'da baraj gölüne sırtını dönmüş bir kentti. Şimdinin Adanası ise Çukurova'yı terk etmiş, Seyhan Baraj Gölü çevresindeki tepelere yerleşmiş modern bir şehirdir.
Bu modern şehrin gölün çevresinde ring yolu oluşturma ihtiyacı da vardı. Çatalan Köprüsü ile de bunu gerçekleştirdik. Adanalıların su ihtiyacını karşılarken ortaya çıkan Çatalan Köprüsü'nün Türkiye'nin en uzun köprüsü olma özelliğini taşıması hepimizi gururlandırıyor.”

ULAŞIMDA KULLANILAN DÜNYANIN EN ESKİ KÖPRÜSÜ

Dünyanın şehir içinde kalan ve ulaşım amaçlı değerlendirilen en eski köprüsü de Adana'da bulunuyor. Seyhan Nehri üzerinde kurulu, doğu ve batı yakalarını birleştiren tarihi Taşköprü, Roma dönemi eseridir. Adana Müzesi'ndeki kitabede, Taşköprü'nün, MS 384'de mimar Auxentus tarafından yaptırıldığı belirtiliyor. Batı ucunda Ortadoğu ve Balkanların en büyük camisi Sabancı Merkez Camisi, doğu ucunda ise HiltonSA oteli bulunuyor.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.