Çaycuma Hacıosmanlar Köyü

Çaycuma Hacıosmanlar Köyü

Hacıosmanlar Köyü haberleri, Çaycuma Hacıosmanlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hacıosmanlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan HacıosmanKöyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Çaycuma Hacıosmanlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacıosmanlar  köyü son dakika gelişmeleri, Hacıosmanlar köyüne özgü yemekler, Çaycuma Hacıosmanlar  köyünün tarihi, Hacıosmanlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacıosmanlar  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hacıosmanlar , Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir köydür.

 

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hacıosmanlar Köyü Resimleri ve Hacıosmanlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çaycuma Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çaycuma Zonguldak Arası Kaç Km? Çaycuma Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Çaycuma Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Çaycuma Hacıosmanlar Köyünde doğan biri var mı? Çaycuma Doğumlu Ünlüler Kimler?

COBURLAR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Hacıosmanlar Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir köydür.

Hacıosmanlar, Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir köydür. Hacıosmanlar köyü, yüksek bir ormanın eteğinde kurulmuştur. Doğusunda yüksek yaylalar ve gür ormanlar bulunmaktadır. Yaklaşık 700 nüfusludur. Kekeçler ve Akçalar adında iki mahallesi vardır. Köy, sürekli göç vermektedir. Maden ocaklarına işçi alınmaması ve yakın çevrede iş olanakları olmaması nedeniyle köydeki gençler geleceğini artık İstanbul'da arıyor.

Köy adının ortaya cıkış şekli. Vaktiyle köyden Osman adında biri yürüyerek hacca gitmiş. Bu kişi hacdan dönünce köye "Hacıosmanlar" adı verilmiş. Köy adının bu şekilde ortaya çıktığı söylenir. köyün kökeni çeçenler oldugu söylenir sloganlari "CESARETİN BİTTİĞİ YERDE ESARET BASLAR" 1986 yılında köydeki ilkokula giden 120 öğrenci varken, bugün bu sayı 30'un altına düşmüş durumdadır. Bu da köyün hemen hemen boşaldığı anlamına gelmektedir.

Köydeki öğrenciler 3. sınıfa kadar köydeki ilköğretim okuluna gitmektedir. 4. sınıftan itibaren taşımalı eğitim kapsamında Akçahatipler İlköğretim Okuluna gitmektedirler. 1998-2003 yılları arasında peş peşe köyden öğretmen çıkması eğitime verilen önemi arttırmıştır. Şu anda (2009) köyde üniversitede okuyan 5 öğrenci bulunmaktadır. ayrıcaSEKİZ adet öğretmen çıkarmıstır.
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Hacıosmanlar köyünün karalahana yemeği meşhurdur.Bunun yanında mısırda vardır.Kestaneden yapılan "Tuzlama" yemeği meşhurdur.
Zonguldak iline 80 km, Çaycuma ilçesine 25 km uzaklıktadır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Hacıosmanlar'da tarım ve hayvancılık az da olsa yapılmaktadır. Halk, kendi ihtiyacı için toprağı ekip biçmeye devam etmektedir. Kestane, köydeki insanların aile bütçesine katkıda bulunmalarını sağlayan en önemli ürün durumundadır. Sonbaharda bir ay süren kestane vaktinde halk, köyün doğusunda bulunan kestane ormanlarından önemli miktarda kestane toplamakta, bunu da Kozcağız ve Perşembe'de kurulan pazarlarda satarak gelir elde etmektedirler.

Köyün toprağı ayrıca fındık ve ceviz yetiştirmek için uygundur. Ancak halk, geleKöyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

neksel olarak mısır-buğday ekimine devam etmektedir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.