Çaycuma Kayıkçılar Köyü

Çaycuma Kayıkçılar Köyü

Kayıkçılar Köyü haberleri, Çaycuma Kayıkçılar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kayıkçılar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Kayıkçılar Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Çaycuma Kayıkçılar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kayıkçılar köyü son dakika gelişmeleri, Kayıkçılar köyüne özgü yemekler, Çaycuma Kayıkçılar köyünün tarihi, Kayıkçılar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kayıkçılar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kayıkçılar, Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir köydür.

 

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kayıkçılar Köyü Resimleri ve kayıkçılar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çaycuma Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çaycuma Zonguldak Arası Kaç Km? Çaycuma Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Çaycuma Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Çaycuma Kayıkçılar Köyünde doğan biri var mı? Çaycuma Doğumlu Ünlüler Kimler?

KAYIKÇILAR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kayıkçılar, Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir köydür.

Kurban Bayramlarında her mahallenin köy odasında tüm misafirlere yemek verilir. İmece adeti kısmende olsa devam etmektedir. meşhur olan :taş fırında yapılan tava ekmeği ve mısır unundan yapılan malay yemeğidir.

Kayıkçılar Köyü Zonguldak iline 47 km, Çaycuma ilçesine 6 km uzaklıktadır. Köy konum itibarı ile Filyos çayı üzerinde buluna güzergahta Zonguldak Bartın istikametinde uzanmaktadır.

Tamamı düzlükten olan köy toprakları oldukça verimli olduğundan tarım ve hayvancılığa oldukça uygundur. Köyün çevresinde Muhsinler, Geriş, Ahatlı köyleri bulunmaktadır. Irmak yatağında bulunması sebebiyle su sorunu bulunmamaktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Yüksek kesimlere oranla daha az kar yağışı görülmekte ve yağış miktarı oldukça iyidir.

Köy nüfusu genel anlamda diğer köylere oranla yüksek seviyededir. Yaklaşık olarak her evde bir üniversite mezunu bulunması, verimli topraklar ve tarım göçün yüksek oranda olmama sebeplerinden bir tanesidir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ekonominin büyük bölümü maden ocağı ve pazarcılıktır. Son dönemlerde yaygınlaşan meyve bahçeciliği ve hayvancılık da önemli birer gelir olarak köy ekonomisindeki yerini almaktadır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi açılmıştır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.

Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup,mahalle araları dahi parke olarak döşenmiştir. Köyde elektrik ve sabit telefonhe hatta her evde wireles var vardır. Bununla birlikte köy sınırı olan Zonguldak Bartın karayolu sayesinde ulaşım olanakları sınırsızdır.

Köyde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin meslek yüksek okulu için oluşturulan yolcu taşıma kooperatifi kurulmuş olup ikinci öğretim öğrencileri için geç saatlere kadar hizmet vermektedir.

Diğer taraftan köyde tren istasyonu bulunmakta olup ulaşım için alternatif oluşturmaktadır. Bununla birlikte köy içerisinde irili ufaklı market ve bakkallar, kıraathaneler, internet cafeler, kırtasiye ve mobilya imalatı ile uğraşan işletmeler ile birlikte köyde iki adet restaurat, iki adet petrol ofisi ve büyük bir düğün salonu bulunmaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.