Çaycuma Muharremşah Köyü

Çaycuma Muharremşah Köyü

Muharremşah Köyü haberleri, Çaycuma Muharremşah köyü güncel son dakika gelişmeleri, Muharremşah köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Muharremşah Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Çaycuma Muharremşah köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Muharremşah köyü son dakika gelişmeleri, Muharremşah köyüne özgü yemekler, Çaycuma Muharremşah köyünün tarihi, Muharremşah köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Muharremşah köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Muharremşah , Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Muharremşah Köyü Resimleri ve muharremşah köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çaycuma Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çaycuma Zonguldak Arası Kaç Km? Çaycuma Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Çaycuma Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Çaycuma Basat Köyünde doğan biri var mı? Çaycuma Doğumlu Ünlüler Kimler?

MUHARREMŞAH KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

 Muharremşah , Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir köydür. 

 Köyün adı Muharremşah. Bu birleşik adın açılımı: Şah obasının Muharrem'inden Muharremşah olmuştur. Çünkü araştırmacılar Bektaş obasının Hacı'sından Hacıbektaş olduğunu ileri sürer.

Anadolu'da birçok köyün adı köyün kurucu kişisinden veya oradaki kalabalık ailenin adından , lakabından gelir. Muharrem Şah da bu köyü kurmuş olabilir. Bu kişinin ne zaman yaşadığını şu anda bilemiyoruz. Çaycuma 1530'lu yıllarda Yedi divan olarak kayıtlarda geçer. Muharremşah da bu yedi divandan biridir; çünkü "Muharremşah" Bolu livası içinde 1530'da kayıtlara geçmiştir. Bu livadaki yeri de bugünkü yerdir. Muharremşah'ın çevresinde: Ulu Köy ve Helküm bulunmaktadır. Ulu Köy Çaycuma(Yedi Divan) tarafında Helküm ise Muharremşah'ın güneydoğusuna düşüyor.

Muharremşah, 1530'da Karye veya divan olarak kayıtlara geçtiğine göre buranın mezralık dönemleri de göz önünde bulundurulursa köyün en azından 500-600 yıllık tarihi kesindir.  Muharremşah köyü Çaycuma'nın diğer köylerine nazaran birçok lehçeyi barındıran bir köydür. Türkçede sadece Muharremşah köyünde duyulabilecek kelimeler oldukça fazladır. Köyde eski nesil ile yeni nesil arasında çok yüksek bir uçurum bulunmaktadır.

Köyün yemek kültürü pek gelişmemiştir. Genel olarak herkes eti çok sever. Yemeğin çeşidi halk için pek önemli değildir. Köyün Yörükbaşı mahallesinde Ruslara ait altınlar olduğu da köydeki söylentiler arasındadır. Köyde Şekerci ve Kuyumcu soyadı fazladır. Zonguldak iline 63 km, Çaycuma ilçesine 18 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Devlete ait ve özel maden ocaklarının ekonomisinde büyük önemi vardır. Ayrıca son on yıl içinde hızlanan sanayileşmede tekstil köy için büyük önem taşıyor. Köy kızlarının çoğu tekstil sanayiinde çalışıyor.

 Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yok sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup ancak köy içindeki ulaşımı sağlayan yollar perişan bir haldedir. köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.