Çaycuma Veliköy Köyü

Çaycuma Veliköy Köyü

Veliköy Köyü haberleri, Çaycuma Veliköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Veliköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Veliköy Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Çaycuma Veliköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Veliköy köyü son dakika gelişmeleri, Veliköy köyüne özgü yemekler, Çaycuma Veliköy köyünün tarihi, Veliköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Veliköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Veliköy, Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Veliköy Köyü Resimleri ve veliköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çaycuma Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çaycuma Zonguldak Arası Kaç Km? Çaycuma Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Çaycuma Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Çaycuma Veliköy Köyünde doğan biri var mı? Çaycuma Doğumlu Ünlüler Kimler?

VELİKÖY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Veliköy, Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir köydür.

Zonguldak Kurulum açısından Cumhuriyet dönemi Şehri olduğu için, şehir merkezinin ve buna bağlı ilçelerin ve köylerin yoğun yerleşmiş bir kültürü yoktur.

Daha çok göç eden insanların meydan getirdiği bu eski sanayi şehirleri toplama kültüre sahiptir.Onun içinde yemeklerinde ve Kültürel etkinliklerinde bu oldukça hissediler.Ne tam bir karadeniz kültürü ne bir orta anadolu kültürü bunların karışımı bir oluşum vardır.

Veli köyünde oldukça net bir şekilde görülen bu özellilkler kılık kıyafet ve davranış olarak kendini göstermektedir.Yemek olarak sebze yemekleri oldukça yaygındır.Et yemekleri daha az bilinir.Doğu illerimize göre Süt ve süt ürünlerinin tüketimi oldukça yaygındır.

Zonguldak iline 49 km, Çaycuma ilçesine 1.5 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Eskiden daha bir şekilde tarım ile uğraşılmakta idi.Şimdi ise profesyonel tarım yöntemleri gelişmeye başlamıştır.

Köyün Şahnalar Mahallesi alt kısmına yapılan sera bir ilk olup köy için bir örnek teşkil etmesi beklenmektedir.Meyvecilik denemeleri yapılmaktadır.Özellikle Kivi üretimi denmesi bölgede yaygınlaşmaktır.

Hayvancılık ta ise artık cins sığır üretimine önem verilmektedir. Çaycumadak süt sanayine Veli Köyü nün mahalleri hayvancılığa destek olarak katkı sağlamaktadır. Kaymakamlığın desteği ile dağıtılan cins sığırlar bölgede oldukça yaygınlaşmıştır.Süt üretimi oldukça artmıştır. Eskisine göre tarımla uğraşanların sayısı azalmıştır.ama verim oldukça artmıştır.

Son yıllarda yoğun bir işsizlik ile karşılanşan köy nüfusu göç yollarını aramaktadır. Genç nüfus hızla köyleri boşaltmaktdır.Genelde Çorlu İstanbul gibi gelişmiş sanayi bölgerini tercih eden nüfus Türkiye'nin birçok yerinin yıllardır karşılaştığı zorluklarla yeni yeni karşılaşmaktadır.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur.

Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Köy dağınık mahallelerden oluşmuktadır.Kimi mahalleri artık belediye sınırları içine girmiştir.Veli Köyü merkez mah. ve Karalar Mah. gibi.

Köyün Çaycuma merkeze en uzak mahallesi Miyesserler Mahallesi dir.Ama ulaşım çok kolaydır Asfalt yol ile ulaşımın sağlandığı mahallere her şekilde beş dakikada geçile bilmektedr.Ayrıca son yıllarda Köyün hemen her mallesinin alt yapısı tamamlanmış bir şekilde kanalizasyon sistemi yapılmaktadır.

Köy meydanları parke taş ile kaplı olan mahaller vardır.Çok dağınık mahallerler olduğu için alt yapı ve hizmet oldukça zordur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum