Çaycuma Yazıköy Köyü

Çaycuma Yazıköy Köyü

Yazıköy Köyü haberleri, Çaycuma Yazıköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yazıköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Yazıköy Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Çaycuma Yazıköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yazıköy köyü son dakika gelişmeleri, Yazıköy köyüne özgü yemekler, Çaycuma Yazıköy köyünün tarihi, Yazıköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yazıköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yazıköy , Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yazıköy Köyü Resimleri ve Yazıköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çaycuma Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çaycuma Zonguldak Arası Kaç Km? Çaycuma Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Çaycuma Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Çaycuma Yazıköy Köyünde doğan biri var mı? Çaycuma Doğumlu Ünlüler Kimler?

YAZIKÖY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yazıköy, Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir köydür.

Yazıköy, Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adının 'Yazıköyü' olmasının:köyün kuruluşu zamanında okur-yazarlığın büyük önem taşımasıdır. Ve bir rivayete göre, zamanın muhtarı olan; Şevki Dımbır Safranbolu'da bir köye misafirliğe gider. Bu köyün ismi de 'Yazıköyüdür'. Bu köyün insanları Muhtar Şevki Dımbır'a büyük hürmet gösterirler. Bu saygı karşısında şaşkın kalan muhtar, kendi köyünün ismini de; 'yazı köyü' olarak kayıt altına aldırır.


Gelenek ve görenekleri hakkında bilgi yoktur.

Yemekleri; göce çorbası, lahana sarma, kömeç, tıvlan, kölemez vs.'dir.

Zonguldak iline 62, Çaycuma ilçesine 20 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik sabit telefon ve ADSL bağlantısı vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.