Çaycuma Yolgeçen Köyü

Çaycuma Yolgeçen Köyü

Yolgeçen Köyü haberleri, Çaycuma Yolgeçen köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yolgeçen Köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Yolgeçen Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Çaycuma Yolgeçen köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yolgeçen köyü son dakika gelişmeleri, Yolgeçen köyüne özgü yemekler, Çaycuma Yolgeçen köyünün tarihi, Yolgeçen köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yolgeçen köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yolgeçen , Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yolgeçen Köyü Resimleri ve Yolgeçen  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çaycuma Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çaycuma Zonguldak Arası Kaç Km? Çaycuma Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Çaycuma Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Çaycuma Yolgeçen  Köyünde doğan biri var mı? Çaycuma Doğumlu Ünlüler Kimler?

YOLGEÇEN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yolgeçen , Zonguldak Çaycuma ilçesine bağlı bir köydür.
Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Çevre köylerde daha çok eski ismi olan 'BALGUR' ile anılır. Köyün bitişiğinde olan ve namı bilinen Kanıbey Ormanı, Gani adında bir zatın adı saklı sanki.

Bir tür derebeyliğin izleri eskilerden geriye kalan. Hocaoğlu ve Ecekler yamaçlarına göre yeşilliğini bir ay iki ay daha koruyan ve kuzey yamaçların ağaçlarından gürgen, kayın, dağ kavağı, titrek yapraklı kavak ve kiren gibi ağaçları barındırıp düzlüğündeki yeşil çayırlarında başta kömüşleri, inekleri, evvel zamanlarda da yaz kış atlara yılkılık (hergelelik) eden değerli yerleri ve sularıyla genelde bir Yolgeçen milki olarak bilinen bir geniş alan. Saltukova, Hacılar, Karakoç, Yeniköy halkının Perşembe Pazarına hayvan götürdüğü kestirme yolun da geçtiği ürpertili sıklıklar kimi yerlerde. Sakız gibi çamur, ipek gibi yeşillik, yeşil meralarında ağaçtan çömçesi başında duran taş duvarlı kuyuların ortaladığı alanlar… Su damarına yakın düzlükler.

Böğürtlenler, dikenler, cinarlar, Yukarılarda sık ormanlar… Yolgeçen Köyü’nden Velioğlu Hasan Kara 1929 doğumlu ve başkaları atlı, tüfekli, namlı korucular da yetiştiren Kanıbey Ormanı… Ve keskin baltalı adamların Kanıbey Ormanı’ndaki maceraları. Ve bu alana bakan Çavuşlar, Kahveciler, Yeniköy, Karakoç, En Başta YOLGEÇEN KÖYÜ' dür. Çaycuma'nın namı büyük köylerindendir.
Zonguldak iline 60 km, Bartın iline 35 km, Çaycuma ilçesine 10 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanındadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır, kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık evi vardır.Kahvahanesi vardır.Ara yollar kilitli parkedir.4 adet Cami imamı vardır.Manav vardır.Market (bakkal) toptancı vardır.

Başörenler mahallesinde BAŞÖREN SÜT, 372 6639248, Yolgeçen Köyü Çaycuma / Zonguldak , Süt ve Süt Ürünleri - rehberalem.com alanlarında faaliyet gösteren firmamızdır. ...Yeni mahallede odun, tahta, beşon, döşe, biçmek için hızarımız vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon hattı ile internet bağlantısı vardır. Köyün 4 adet camisi bulunmaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.