Çaycuma Yukarıihsaniye Köyü

Çaycuma Yukarıihsaniye Köyü

Yukarıihsaniye Köyü haberleri, Çaycuma Yukarıihsaniye Köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yukarıihsaniye ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Yukarıihsaniye Köyünde vefat edenler haberimizde.

Çaycuma Yukarıihsaniye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yukarıihsaniye köyü son dakika gelişmeleri, Yukarıihsaniye köyüne özgü yemekler, Çaycuma Yukarıihsaniye köyünün tarihi, Yukarıihsaniye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yukarıihsaniye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yukarıihsaniye , Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir köydür.

 

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yukarıihsaniye Köyü Resimleri ve Yukarıihsaniye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çaycuma Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çaycuma Zonguldak Arası Kaç Km? Çaycuma Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Çaycuma Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Çaycuma Yukarıihsaniye Köyünde doğan biri var mı? Çaycuma Doğumlu Ünlüler Kimler?

YUKARIİHSANİYE  KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yukarıihsaniye , Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir köydür.

Yukarı İhsaniye Köyünün tarihi 1876-1877 (93 Harbi ) Osmanlı -Rus savaşından sonra yaşanan Kafkas göçüne dayanmaktadır. Köy halkı Kafkas göçmeni ( Abhaz) dir.

Ancak günümüzde Abhazca dilini konuşan pek kişi kalmamıştır.Bunda köyün aşırı bir şekilde insan göçü vermesi,nüfusun az olması v.s. sebepler gösterilebilir. bugün itibarı ile Anadilini konuşabilenlerin sayısı bir elin parmak sayısını geçmez.Bundan 40-50 yıl öncesi düğün dernek ve eğlence cemiyetlerinde akordion, mizika çalınır, abaza oyunları oynandigi soylenir. Koyde 'Abğaca',arıtba ve ankuab sülaleleri yasamaktadir.


Çoğu ananeler unutulmuş ise de köyde halen kafkas yemekleri yapılır-yenir.Bu yemeklerden en bilinenleri; Abaza pastası,Abaza tavuğu ( Çerkez tavuğu ,Haluja ( Haluş-Psı Haluve ) ve diğer kafkas yemekleridir. abazaların yemek kültüründe ağırlıklı yer işgal eden unlu yiyecekler aguhu ve onlarla kullanilan diğer her şey 'atsıfa' diye anılır.az kullanılan buğday unun dan en başta içi peynirli 'açaş' çeşitli börekler,geleneksel abaza tatlıları ve bildiğimiz havla, baklava gibi tatlılar.abaza mutfağı 'sızbal'denilan soslar olmadan düşünülemez.özellikle her yemeğe acılık ve keskinlik katan acıka... bu tür yemekler köyde halen yapılmaktadır..

Zonguldak iline 65 km, Çaycuma ilçesine 20 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.