Çayıralan Külekçi Köyü

Çayıralan Külekçi Köyü

Külekçi köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Külekçi köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yozgat köyleri arasında yer alan Külekçi köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çayıralan Külekçi köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Külekçi köyü son dakika gelişmeleri, Külekçi köyüne özgü yemekler, Çayıralan Külekçi köyünün tarihi, Külekçi köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Külekçi köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karalılar, Oğuzların Avşar boyuna mensuptur. Ayrıca köye, 1840 yılında Oğuzların Avşar boyuna mensup halk iskan ile yerleşmiştir. (Bakınız: Rahmi Deniz Özbay; Tanzimat Sonrasında Akdağ Kazası Civarına Afşar Türkmenlerinin İskanı-1256/1840, XIV. Türk Tarih Kongresi)

Yozgat iline 130 km, Çayıralan ilçesine 12 km, uzaklıktadır.

Külekçi, Yozgat ilinin Çayıralan ilçesine bağlı bir köyüdür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Külekçi Köyü Resimleri ve Külekçi köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çayıralan Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yozgat yöresine özgü haber kanalı var mı? Çayıralan Yozgat Arası Kaç Km? Çayıralan Hava Durumu? Yozgat Köyleri ve Çayıralan Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yozgatlı iseniz Yozgat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Yozgatlı Ünlüler arasında Çayıralan Külekçi Köyünde doğan biri var mı? Çayıralan Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
1
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.