Çaykara Uzuntarla Köyü Video

Uzuntarla (Eski adı Romeika Makrohorofo - Alisinos Uzuntarla), Trabzon ilinin Çaykara ilçesine bağlı bir mahalledir. Trabzon iline 99 km, Çaykara ilçesine 25 km uzaklıktadır.

Uzuntarla Köyü, Trabzon ilinin Çarşıbaşı ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Uzuntarla Köyü Resimleri ve uzuntarla köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Uzuntarla köyünde doğan biri var mı? Çaykara Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çaykara Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? ÇaykaraTrabzon Arası Kaç Km? Çaykara Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Çaykara Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Uzuntarla (Eski adı Romeika Makrohorofo - Alisinos Uzuntarla), Trabzon ilinin Çaykara ilçesine bağlı bir mahalledir. Trabzon iline 99 km, Çaykara ilçesine 25 km uzaklıktadır.

1583 yılı tahrir kayıtlarında adı ilk kez ayrı bir köy olarak geçmiştir. Eski Çaykara- Bayburt yolunun Cevizli mevkisinden sağa sapıp 3–4 km gidilerek varılan Uzuntarla bir inziva ortamı özelliği taşır. Önceleri medrese eğitiminin ileri düzeyde olduğu bu mahallede Müderris Muhammet Efendi’nin ziyaretgah olarak türbesi bulunmaktadır.

Mahallenin eskiden beri yerleşik olan belli başlı aileleri şunlardır :Gobutoğulları , Makaryosoğulları, Şekeroğulları, mustafaefendioğulları, galegoğları, şatıroğulları, kesimoğulları, pancaroğulları, şaboğulları, delesmanoğulları, huleboğulları, firişoğulları, kürdoğulları.

Dar bir vadinin son derece dik yamaçlarında geleneksel ahşap yapılarla yer alan Uzuntarla’da ziraat ürünü olarak patates,mısır ve fasulye olarak yerleştirilir.Önemli geçim kaynaklarının başında hayvancılık gelmektedir.Bu gün değişik nedenlerle mahalle nüfusu epeyce azalmıştır.Kalanlarında çoğu yaşlılar olduğu için emek isteyen üretim, yok denecek düzeye düşmüştür.Yurt içi ve yurt dışı gurbetçilik en önemli gelir kaynağıdır. Yol, su, elektrik ve telefon hizmetleri tamamlanmış olan Uzuntarla mahallesinün yaylası Aplareyas, Mavreyas ve Avlagoçofalas; mezresi de makrohorafo(Uzuntarla)’dur.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır ancak eğitim taşımalı sistemle komşu mahallede sağlanmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol toprak olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar