Çayyolu Halk Pazarından Pandemi Önlemleri Uygulanmıyor İddiası

Çayyolu Halk Pazarından Pandemi Önlemleri Uygulanmıyor İddiası

Çankaya Belediyesi Çayyolu halk pazarını denetleme ve kuralları uygulama konusunda yetersiz kalıyor. Çayyolu’nda kurulan antika pazarında, alışveriş için gelen kişiler sosyal mesafe kuralına uymadıkları gibi alışveriş yapan kişilerin...

Çankaya Belediyesi Çayyolu halk pazarını denetleme ve kuralları uygulama konusunda yetersiz kalıyor.

Çayyolu’nda kurulan antika pazarında, alışveriş için gelen kişiler sosyal mesafe kuralına uymadıkları gibi alışveriş yapan kişilerin satılmak için sergilenen tüm eşyalara çıplak elle dokunduğu görmüştü. Alışveriş için pazara gelen kişiler sosyal mesafe kuralına uymaması yanında pazarda Çankaya Belediye ekiplerinin denetim yapmaması da dikkat çekmişti.

Çankaya Belediyesi insan sağlığını hiçe sayıyor

Üç hafta önce yapılan haberden sonra bugün kurulan sebze pazarını ziyaret eden muhabirlerimiz, Çayyolu Belediyesi anlayışında bir değişikliğe rastlamadılar.
Çankaya Belediyesi zabıtalarının yeteri kadar çalışma yapmadığından dolayı denetim ve kuralların uygulanmadığı gözlendi.

Vatandaşın daha çok kurallara uyduğu maske taktıkları fakat pazar esnafının hiç maske takmadığı veya maskesi olanlarında çene altında maskelerinin olduğu görüldü.

Zabıtalar Pazar içinde göstermelik dolaşıyor

Alışveriş yapan Çayyolu sakinlerinin belirttiğine göre; Çankaya zabıtasının gün boyu pazar içeresinde bir ya da iki kez toplu halde dolaştıkları, sadece göstermelik birkaç söz ile esnafı uyardıkları geri kalan zamanda Pazar içerisinde hiçbir zabıta memuruna rastlanılmadığı yönünde.

Pazar yerinde Covid-19 denetimleri de yapılmıyor

Vatandaşların daha rahat ve güvenilir bir ortamda alışverişlerini yapabilmeleri için Çayyolu’nda kurulan sebze ve meyve pazar tezgahlarını detaylı bir şekilde incelemeyen zabıta ekipleri, denetim ve kontrollerini de aksatıyor. Maske takmayan esnaf ve vatandaşlara uyarılarda bulunmayan ekipler, Covid-19 ile mücadele kapsamında denetimlerine HES kodu sorgulaması ve ateş ölçümü de yapmıyor. Pazarda alışveriş yapan Sevgi Özgün; “Pazarcılara ne ateş ölçümü ne de HES kodu sorgulaması yapılıyor. Her gün bir pazarda çalışan ve yoğun kalabalıklara maruz kalan Pazar esnafının koronavirüs olmadığı ne malum? Çankaya Belediyesi denetim yapmayarak insan hayatıyla oynuyor” dedi.

Etiket denetimi de yapılmıyor

Çankaya Belediyesi zabıta ekiplerinden bir şikâyette pazarda etiket denetimi yapmadıkları yönünde. Çayyolu semt pazarında etiket denetimi de yapamayan zabıta ekipleri, fiyat etiketlerini mutlaka tüketicinin görebileceği yerde bulundurmaları ve etiketsiz satış yapmamaları gerektiği konusunda esnafı uyarmıyorlar.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.