Çayyolu Köpük İçinde Kaldı!

Çayyolu Köpük İçinde Kaldı!

Banga Bandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı üzerinde  yaşanan ve EGO duraklarının bulunduğu yolun köpüklerle kaplanmasına neden olan olayın sırrı çözüldü. Koru metro durağında otobüs bekleyenler ile çevre sakinlerinin korku ve şaşkınlıkla izlediği olayın esr

Banga Bandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı üzerinde  yaşanan ve EGO duraklarının bulunduğu yolun köpüklerle kaplanmasına neden olan olayın sırrı çözüldü. Koru metro durağında otobüs bekleyenler ile çevre sakinlerinin korku ve şaşkınlıkla izlediği olayın esrarı bugün çözüldü. Caddeyi bir anda kaplayan ve çevrede bulunanlarca panik yaratan olayda, sürücülerde zor anlar yaşamıştı.

NE OLMUŞTU?

Dün Banga Bandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı üzerinde EGO duraklarının bulunduğu yol köpüklerle kaplandı. Otobüs bekleyenlerin şaşkınlık içinde kaldığı caddede, sürücülerinde zor anlar yaşamasına neden olmuştu.

Caddenin bir anda köpüklerle kaplandığını gören çevre sakinleri, köpüklerin nereden geldiğini anlamaya çalışmış fakat bir sonuç alamamışlardı. Muhabirimizin ulaştığı kaynaktan alınan bilgiye göre, Mesa Koru Sitesi’nin bulunduğu çevrede su sondajı yapıldığı, sondajda kullanılan malzemelerden birinin de köpük olduğunu belirten yetkili, köpüklerin bu bölgeden geldiğini belirtti.

SU SONDAJININ KÖPÜKLE ALAKASI AÇIKLANDI

Sondaj bölgesinde çalışan bir yetkilinin verdiği bilgiye göre; “Su sondajı havalı ya da çamur dolaşımı ile yapılan kuyu açma çalışması. Su sondajının mantığı, yeraltının belirli bir derinliğinde yer alan suya ulaşmak ve bunu pompa ile çekmek suretiyle işlem yapmak. Sondaj köpüğü havalı sistem ile delme yapılan su sondajı kuyuları uygulamalarında yüksek genleşme özelliğine sahip olduğu için kullanılan bir yöntem. Kuyu temizlemeye yardımcı olduğu ve sondajın ilerleme hızını da arttırdığı için tercih ediliyor” bilgisini verdi.

Çevre sakinleri ve halk arasında kısa süreli paniğe neden olan köpük için yetkililerin bilgilendirme yapmaması birçok vatandaş tarafından tepkiyle karşılanmıştı. (BSHA – Güncel Servis)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.