Çekerek Kamışcık Köyü

Çekerek Kamışcık Köyü

Kamışcık köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Kamışcık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yozgat köyleri arasında yer alan Kamışcık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çekerek Kamışcık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kamışcık köyü son dakika gelişmeleri, Kamışcık köyüne özgü yemekler, Çekerek Kamışcık köyünün tarihi, Kamışcık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kamışcık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tarihsel süreç itibarıyla Ortaasya Türk kolunun Oğuz boylarındandır. Anadolu'da yerleşik hayata geçme sürecinde, Sivas ve Tokat yöresinden geldikleri sanılmakla beraber Zile Tapu kayıtlarından köyün tarihi oldukça eskilere gider. Yani takriben Selçuklular dönemine rastlamaktadır. Köyün ne zaman kurulduğu ve yerleştiği tam olarak bilinmemekle birlikte, Zile Nüfus kayıtlarında 12'nci ve 13'üncü yüzyıllara ait nüfus kayıtlarına rastlanmıştır.

Yozgat iline 107 km, Çekerek ilçesine 17 km uzaklıkta bir dağ köyüdür.

Kamışcık, Yozgat ilinin Çekerek ilçesine bağlı bir köyüdür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kamışcık Köyü Resimleri ve Kamışcık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çekerek Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yozgat yöresine özgü haber kanalı var mı? Çekerek Yozgat Arası Kaç Km? Çekerek Hava Durumu? Yozgat Köyleri ve Çekerek Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yozgatlı iseniz Yozgat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Yozgatlı Ünlüler arasında Çekerek Kamışcık Köyünde doğan biri var mı? Çekerek Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum