Çemişgezek Doğanalan Köyü

Çemişgezek Doğanalan Köyü

Doğanalan Köyü Haberleri, Çemişgezek Doğanalan Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Çemişgezek Doğanalan Köyü İle İlgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tunceli köyleri arasında yer alan Doğanalan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çemişgezek Doğanalan Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Doğanalan Köyü son dakika gelişmeleri, Doğanalan Köyü ne özgü yemekler, Çemişgezek Doğanalan Köyü nün tarihi, Doğanalan Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Doğanalan Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Doğanalan Köyü, Tunceli ilinin Çemişgezek ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Doğanalan Köyü Resimleri ve Doğanalan Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çemişgezek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çemişgezek Tunceli Arası Kaç Km? Çemişgezek Hava Durumu? Tunceli Köyleri ve Çemişgezek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tuncelili iseniz Tunceli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tuncelili Ünlüler arasında Çemişgezek Doğanalan Köyü Köyünde doğan biri var mı? Çemişgezek Doğumlu Ünlüler Kimler?

Doğanalan, Tunceli ilinin Çemişgezek ilçesine bağlı bir köydür.Köyün ilk adı Hemmeşe'dir.Doğanalan köyü daha önce nahiye olarak Başpınar, ilçe olarak Çemişgezek, il olarak ise Elazığ'a bağlı iken 1938 yılında Tunceli il olduktan sonra nahiye olarak Gedikler, ilçe olarak Çemişgezek, il olarak ise Tunceliye bağlanmıştır.Tunceli il merkezine 150 km, Çemişgezek ilçesine 27 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, cok sert karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyde, ilköğretim okulu, Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yollar stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.