Çemişgezek Gedikler Köyü

Çemişgezek Gedikler Köyü

Gedikler Köyü Haberleri, Çemişgezek Gedikler Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Çemişgezek Gedikler Köyü İle İlgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tunceli köyleri arasında yer alan Gedikler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çemişgezek Gedikler Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gedikler Köyü son dakika gelişmeleri, Gedikler Köyü ne özgü yemekler, Çemişgezek Gedikler Köyü nün tarihi, Gedikler Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gedikler Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gedikler Köyü, Tunceli ilinin Çemişgezek ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gedikler Köyü Resimleri ve Gedikler Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çemişgezek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çemişgezek Tunceli Arası Kaç Km? Çemişgezek Hava Durumu? Tunceli Köyleri ve Çemişgezek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tuncelili iseniz Tunceli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tuncelili Ünlüler arasında Çemişgezek Gedikler Köyü Köyünde doğan biri var mı? Çemişgezek Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gedikler, Tunceli ilinin Çemişgezek ilçesine bağlı bir köydür.

Köy halkı Sünni Türklerden oluşmaktadır. Köyün bilinen önceki adı Germili olarak geçmektedir. Germili isminin Germiyanoğullarından geldiği yolunda iddialar vardır. Bununla birlikte kısaca Germiyanoğullarından bahsedilerse; Germiyanlılar, Oğuzların Avşar boyu'na mensuptur. Her ne kadar Germiyanlıların kökenleri ile ilgili farklı görüşler ortaya atılmışsa da bölgede yapılan dil çalışmaları, Avşar dil özelliklerinin 2. sırada olduğunu (1. sırada Kınık) ve Avşar tezinin daha makul olduğunu göstermektedir.

Germiyanlılar, Anadolu'ya Celalettin Harzemşah maiyetinde Fars ve Kirman dolaylarından Malatya yöresine gelerek yerleşmişlerdir. Yerleştikleri Pütürge-Şiro bölgesinin o dönemlerde Germiyan olarak adlandırıldığı ve bu Türkmen topluluğunun adını buradan aldıkları tahmin edilmektedir. Şunu da belirtelim, Türkistan'da Germ şehri vardır ki, Germiyanlıların buradan geldikleri için bu adı aldıkları ve yerleştikleri bölgeye (Pütürge-Şiro) Germ şehrinden mülhem Germiyan adını verdikleri de düşünülebilir. Yine Afganistan'daki Özbek Türklerinin Belh civarındaki uruğu Möyten'in Germisili oymağının bulunması da ilginçtir. Çünkü Germiyanlıların Elazığ, Tunceli ve Çemişkezek taraflarında da yerleştiklerini yer adlarından anlıyoruz ki, Çemişezek'e bağlı Germili, Germikar ve Germisik adlı köyler vardır.Köyde Türk kültür, gelenek ve görenekleri yaşatılmaktadır.Tunceli iline 139 km, Çemişgezek ilçesine 16 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullgedikleramamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır . Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt kaplamadır köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Cami ve görevlisi mevcuttur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.