Çemişgezek Gülbahçe Köyü

Çemişgezek Gülbahçe Köyü

Gülbahçe Köyü Haberleri, Çemişgezek Gülbahçe Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Çemişgezek Gülbahçe Köyü İle İlgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tunceli köyleri arasında yer alan Gülbahçe köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çemişgezek Gülbahçe Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gülbahçe Köyü son dakika gelişmeleri, Gülbahçe Köyü ne özgü yemekler, Çemişgezek Gülbahçe Köyü nün tarihi, Gülbahçe Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gülbahçe Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gülbahçe Köyü, Tunceli ilinin Çemişgezek ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gülbahçe Köyü Resimleri ve Gülbahçe Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çemişgezek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çemişgezek Tunceli Arası Kaç Km? Çemişgezek Hava Durumu? Tunceli Köyleri ve Çemişgezek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tuncelili iseniz Tunceli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tuncelili Ünlüler arasında Çemişgezek Gülbahçe Köyü Köyünde doğan biri var mı? Çemişgezek Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gülbahçe, Tunceli ilinin Çemişgezek ilçesine bağlı bir köydür.

Eski adı Dimili olan köy yeni adını dağlarında ve özellikle Güllübahçe diye bilinen bölgede açan ve halk arasında dağ gülü veya ağlayan gelin olarak bilinen ters lalelerden almaktadır.

Köyde ayrıca meşhur dabbik meydanı vardır. Bu meydan Çemişgezek ve çevre köylerinde o kadar meşhurdur ki Gülbahçe köyünden olanlara DABBİKLİ denmektedir.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri geçmişten günümüze olduğu gibi aynen yaşatılmaktadır.Elazığ iline 85 km uzaklıkta, Çemişgezek ilçesine 20 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köy halkı emekli olmuş ve köyüne dönmüş insanlardan oluşmaktadır. Arıcılıkla uğraşanlar olsa da ciddi bir ekonomik faaliyet yoktur.Genel olarak köy halkı İstanbulda yaşamaktadır.İstanbulda farklı iş alanlarında çalışan Gülbahçeliler köylerini çok sevdiklerinden,çoğunluğu yaz tatillerini köylerinde geçirmektedirler.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak öğrenci olmadığı için kullgülbahçeamamaktadır. Köyün içme suyuşebekesi,kanalizasyon ve yangın söndürme şebekesi vardır.Yüzme ve sulama amacıyla kullgülbahçean havuzu vardır.Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefonvardır.Köyün tam karşısında ve Tırlam diye bilinen mevkiide bulunan gsm istasyonu sayesinde bütün operatörlerin cep telefonları çekmektedir. Köy odasının dışında sıcak havalarda kullgülbahçean müstakil bir sosyal tesisi mevcuttur.Ayrıca köyün güzel bir camii vardır.x

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.