Cenaze hizmetleri personeline eğitim

Cenaze hizmetleri personeline eğitim

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin psikologları tarafından, cenaze hizmetlerinde çalışan personellere iletişim, öfke kontrolü ve tükenmişlik sendromu...

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin psikologları tarafından, cenaze hizmetlerinde çalışan personellere iletişim, öfke kontrolü ve tükenmişlik sendromu konularında eğitimler verilmeye başlandı.

Kalite Yönetim Merkezi Şube Müdürlüğü tarafından, EFQM mükemmellik modeli çalışmaları kapsamında, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Birim Süreç İyileştirme Projesi'nde yapılan çalışmalar ve analizler sonucunda, 80 personele eğitim verilmiş olacak. Üç hafta boyunca, haftada iki kere verilecek olan eğitimler, Engelliler Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda eğitmen uzman klinik psikolog Gizem Göçtü, Gizem Kıtlıkoğlu ve psikolog Başak Gökdal Bayraktar tarafından acınız acımızdır taziye ekiplerine, şoförlere ve diğer cenaze hizmetleri çalışanlarına veriliyor. Proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi psikologları tarafından verilmeye başlanan eğitimler, vatandaşlarla doğrudan irtibatta olan Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Cenaze Hizmetleri ve Mezarlıklar Şube Müdürlüğü cenaze hizmetleri çalışanlarına veriliyor. Cenaze hizmetlerinde çalışan personellere, genelde ölümle uğraştıkları, öfkeli ve acılı kişilerle iletişim kurdukları için, cenaze sahipleriyle nasıl iletişime geçebilecekleri, nasıl motive olabilecekleri ve iletişimlerini nasıl daha etkili kurabilecekleri anlatılıyor. Verilen eğitimlerde, cenaze işlerinden dolayı yıpranan çalışanların motive edilmeleri ve etkili iletişim konusunda bilgilendirilmeleri amaçlanıyor.

Eğitimler sırasında personellerin birbirleriyle tanışmasının ardından eğitmenler ile birlikte sorunları belirleniyor ve çalışırken ne tür sıkıntılar yaşadıklarıyla ilgili tespit yapılıyor. Personellere iletişim ve insan ilişkileri konuları anlatılırken, sorunların tespit edilmesinin ardından konularla ilgili ne tür iyileştirmeler yapılabileceği de anlatılıyor.

Cenaze hizmetleri personeline eğitim

Cenaze hizmetleri personeline eğitim

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.