Çerkeş Ağaca Köyü

Çerkeş Ağaca Köyü

Ağaca köyü haberleri, Çerkeş Ağaca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ağaca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Ağaca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çerkeş Ağaca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ağaca köyü son dakika gelişmeleri, Ağaca köyüne özgü yemekler, Çerkeş Ağaca köyünün tarihi, Ağaca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ağaca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ağaca, Çankırı ilinin Çerkeş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ağaca Köyü Resimleri ve Ağaca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Çerkeş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çerkeş Çankırı Arası Kaç Km? Çerkeş Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Çerkeş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Çerkeş Ağaca Köyünde doğan biri var mı? Çerkeş Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ağaca, Çankırı ilinin Çerkeş ilçesine bağlı bir köydür.

Köyde eski zamanlardan bir ağa vardır ve civar köylerede ağalık yapmıştır bundan dolayı ağa köyü olmuştur. adaha sonra isim ağaca köyü olarak değiştirilmiştir.

Köyün Eskı kulturunu yenı nesılde yasatmaya calısmaktadır.Bayram oncesı arıfe gunu topluca kabır zıyaretı yapılmaktadır.Zıyaret sonunda herkesin evinde hazırladıgı yoresel mıyane helvası ıle yoresel ekmek bır yerde toplanarak karıştırılır tekrar herkese dagıtılır.Ayrıca arefe gunu aksamı koyun erkekleri bır yerde kadınları ayrı yerde toplanarak sabaha kadar eglence yapar.Bu eglencenın adınada yorede Yarenlık denılır.Ramazan ayının son günü mezarlık ziyareti sonrası cami yemekhanesinde iftar yemegi verilmektedir.koyumuzde dugun merasimleri 3 gun surmektedir.Dugunlerde davul zurna esliginde Yoresel Koceklerimiz oynatılmakdadır.Dugun evine gelen yakın mısafırler tepsi ıle yoresel sırma baklavası getırır.Duğun sahıbı dugunun bırıncı gunu yakın koyleri ve koy halkını yemege davet eder.kına gecelerimizde yoresel uc etek denılen kıyafet gıyılır.kına gecesı geleneksel Sın Sın oyunu ıle son bulunur.yemekler çerkeş ile aynıdır.

Çankırı iline 122 km, Çerkeş ilçesine 12 km uzaklıktadır.

2009 yılından itibaren köyün yeri kaldırılıp 150 metre uzaklıktaki karadağ eteklerine yerleşmiştir.

Köyün bulunduğu yere akhasan barıjı yapılmaktadır.

Çoğunluğu Ankara İlinde ikamet ettiğinden, Kış mevsimi az nüfus kalmakta ise de hâlen sıla özlemi duyan çok insan yazın köyde buluşmakta, diğer zamanlarda ziyaretler olmaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.