Çerkeş Ahırköy Köyü

Çerkeş Ahırköy Köyü

Ahırköy köyü haberleri, Çerkeş Ahırköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ahırköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Ahırköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çerkeş Ahırköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ahırköy köyü son dakika gelişmeleri, Ahırköy köyüne özgü yemekler, Çerkeş Ahırköy köyünün tarihi, Ahırköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ahırköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ahırköy, Çankırı ilinin Çerkeş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ahırköy Köyü Resimleri ve Ahırköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çerkeş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çerkeş Çankırı Arası Kaç Km? Çerkeş Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Çerkeş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Çerkeş Ahırköy Köyünde doğan biri var mı? Çerkeş Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ahırköy, Çankırı ilinin Merkez ilçesine bağlı bir mahalledir.

Oğuzlar'ın yıkılmasından sonra Anadolu'ya 24 boydan dağıldığı ve bu boylardan Üçok Boyu'ndan Dağ Han'ın buralara yerleşip yaşadığı bilinmektedir. Daha sonra Selçuklu Devleti'nin kurulmasında büyük rol oynayan Oğuz Türkleri'nin Selçuklular'ın tehdidinde kalarak bu bölgeyi hiç direnmeden Selçuklular'a verdikleri de bilinmektedir. Oğuzlar'ın, Selçuklu Devleti'nde büyük görevler almaya başlamalarından sonra hatta saray emniyeti görevi yaptıkları sırada saraydaki görevlilerden biri olan Emiri Ahur, ilbaşı olmuştur. Selçuklu sarayında bulunan bu yörede yetişmiş görevlilerden biri de Ahu Bey'dir.

Ahu Bey'in bu görevinden dolayı köyün ilk adına Ahur Köyü denmiştir. Vakıflar Genel Müdürlüğü arşivlerinden çıkartılan 1229 tarihli Evaili Şevval Osmanlıca Tuğra özetinde de köyün ismi mevcuttur. Köyün ismi 1960 yılında Ahırköy olarak değiştirilmiştir. 2005 yılında yapılan oylama sonucunda köyün isminin değiştirilmesi kararı alınmıştır ve ismi Yeşilöz olarak değişmiştir.

Çankırı iline 112 km, Çerkeş ilçesine 7 km uzaklıktadır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.