Çerkeş Çördük Köyü

Çerkeş Çördük Köyü

Çördük köyü haberleri, Çerkeş Çördük köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çördük köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Çördük köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çerkeş Çördük köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çördük köyü son dakika gelişmeleri, Çördük köyüne özgü yemekler, Çerkeş Çördük köyünün tarihi, Çördük köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çördük köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çördük, Çankırı ilinin Çerkeş ilçesine bağlı bir köydür.Ahlat ağacının bol olmasından dolayı bu adı almıştır. Ahlat ağacının eski adı çördüktür.1579 tarihli bir tahrir kaydında Kengırı(Çankırı) Sancağının Çerkeş Kazâsında "Çördük" ismiyle bilinen mevkide "Perâkende" adıyla bir Türkmen cemaatinin kaydı düşülmüştür. Bu cemaat Oğuzlar kavminin Kınık boyundandır. Hane sayısı 1579 senesi itibarıyla 10'dur. Toplamda 4 kişi mücerred vergisine tabi tutulmuştur.(Resm-i Mücerred yani Mücerred vergisi Osmanlı Devletinde bekâr erkeklerden alınan bir vergiydi.)Köyün gelenek-görenekleriyle ilgili bilgi yoktur.Çankırı iline 150 km, Çerkeş ilçesine 22 km, Ankara'ya 130, Karabük'e 70, Bolu'ya 90 km'dir

Çördük, Çankırı ilinin Çerkeş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çördük Köyü Resimleri ve Çördük köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çerkeş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çerkeş Çankırı Arası Kaç Km? Çerkeş Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Çerkeş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Çerkeş Çördük Köyünde doğan biri var mı? Çerkeş Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.