Çerkeş Dikenli Köyü

Çerkeş Dikenli Köyü

Dikenli köyü haberleri, Çerkeş Dikenli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Dikenli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Dikenli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çerkeş Dikenli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dikenli köyü son dakika gelişmeleri, Dikenli köyüne özgü yemekler, Çerkeş Dikenli köyünün tarihi, Dikenli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dikenli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dikenli, Çankırı ilinin Çerkeş ilçesine bağlı bir köydür.Türklerin Anadolu'yu fethi öncesi, köyün batı topraklarındaki eski yayla ve şu andaki yayladaki tarihi kalıntılardan, buralarda Rumların yerleştikleri anlaşılmaktadır. 1960'lı yıllarda, bir göl temizlenirken, Konstantinopolis baskılı para bulunmuştur. Bizans döneminden kalma mezar ve yerleşim kalıntılarına Batıbeli ismi vermişlerdir. Kalıntılar günümüze kadar gelmektedir.

Türklerin Anadolu'yu fethiyle birlikte, Türk boylarının geldiği ve köye bu Türk boylarının yerleştiği günümüze kadar gelen arazi isimlerinden anlaşılır. Kutalmışoğlu Süleyman Bey'in Anadolu'yu fethi esnasında miladî 1080-1090 yıllarından sonra yerleşim olduğu sanılmaktadır. Köyde yaşayanlar kışın kışlaya (köy merkezi) yazın yaylaya göç ederler.

Padişah Yıldırım Bayezid Han'ın, İsfandiyar oğlundan kız alması sebebi ile köy civarından Osmanlıda güvenilir olması dolayısıyla sarayda hizmet elemanı olarak çalıştırılmıştır.

Dikenli, Çankırı ilinin Çerkeş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dikenli Köyü Resimleri ve Dikenli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çerkeş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çerkeş Çankırı Arası Kaç Km? Çerkeş Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Çerkeş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Çerkeş Dikenli Köyünde doğan biri var mı? Çerkeş Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.