Çerkeş Örenli Köyü

Çerkeş Örenli Köyü

Örenli köyü haberleri, Çerkeş Örenli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Örenli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Örenli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çerkeş  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Örenli köyü son dakika gelişmeleri, Örenli köyüne özgü yemekler, Çerkeş Örenli köyünün tarihi, Örenli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Örenli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Örenli, Çankırı ilinin Çerkeş ilçesine bağlı bir köydür.İlk köye yerleşen aile MOLLAOSMANOĞULLARI olup Köy; Dabanlar denilen şimdiki köye 10-15 dk mesafede hayli zengin bir köyün rivayete göre iç sorunlar sebebi ile dağılmasından sonra gelen bir aile ile büyümüş zamanla bugünkü yapısına kavuşmuştur. Eski bir yerleşim yeri üzerine kurulduğu için ÖREN denilmiş,zamanla ÖRENLİ adını almıştır. Köydeki caminin yapılış tarihi belirlenememiş olup, sonradan aslına uygun olması dikkate alınmadan tadilat geçirmiştir. Köy halkı 90'lı yıllarda şehre hızla göç etmiş ve köy boşalmıştır.2012 yılı itibarıyla köyde yalnızca 3 hane doludur bunun dışında ise mevsimlik olarak köye gelen eski köy halkı vardır. Örenli köyü yazları arıcılık yapmak isteyenlerin uğrak mekanı olmakta ve tarlalar arı kovanları ile dolmaktadır.

Örenli Köyünün badıma bükmesi çok güzeldir ve köy ayranı da yanında çok iyi gider.Ve örenli köyü ve mahallelerindeki köy halkı çok misafirperverdir.

Çankırı iline 127 km, Çerkeş ilçesine 18 km uzaklıktadır. Ayrıca köy 3 mahalledenn oluşmaktatır.ÖRENLİ,NAHALAR, AHALAR dan oluşmaktadır.Örenli,Nahalar,Ahalar köyleri etrafında bulunan ormanlık alanlarda ceşitli hayvan ve bitki türleri bulunmakta ve sınırları içerisinden geçen akbaş çayı da da balık türleri bulunmaktadır

Örenli, Çankırı ilinin Çerkeş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Örenli Köyü Resimleri ve Örenli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Çerkeş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çerkeş Çankırı Arası Kaç Km? Çerkeş Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Çerkeş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Çerkeş Örenli Köyünde doğan biri var mı? Çerkeş Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum