Çerkeş Turbaşı Köyü

Çerkeş Turbaşı Köyü

Turbaşı köyü haberleri, Çerkeş Turbaşı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Turbaşı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Turbaşı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çerkeş  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Turbaşı köyü son dakika gelişmeleri, Turbaşı köyüne özgü yemekler, Çerkeş Turbaşı köyünün tarihi, Turbaşı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Turbaşı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Turbaşı, Çankırı ilinin Çerkeş ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün tam olarak hangi tarih diliminde kurulduğu bilinmemekle beraber tahmini olarak 12. ve 13. yüzyıllarda Moğol istilasından dolayı yurtlarını bırakıp Batı’ya göç eden İran kökenli Türkler tarafından kurulduğu düşünülmektedir. Büyük bir olasılıkla bölgeye yazın gelen göçebeler, kışın bastırmasıyla bölgeden göç edemeyip, bölgeyi yurt olarak benimsemiştir. Köye ilk yerleşenler tarafından orta büyüklükte bir cami yapılmıştır. Camiyi yapan zatların naaşları caminin yanında bulunan mezarlarda bulunmaktadır. Köyde birçok türbe yer aldığından asıl adı türbebaşı olup daha sonra söylendikçe ismi değişikliğe uğramıştır. Köy 110 hanedan oluşmaktadır. Türbaşı köyüne bağlı bulunan Örencik Mahallesi köy merkezine 2 km mesafededir. Yazları köy nüfusunda belirgin bir artış gözlenmekle beraber kış ayları 10 haneye kadar nüfus azalmaktadır. Uzunharman olarak nitelendirilen yerde ise kimlere ait olduğu bilinmeyen mezarlar bulunmaktadır. Bu mezarlar toprağın altında kalmış, şiddetli bir yağmur yağmasıyla beraber mezar taşlarının gün ışığına çıktığı bilinmektedir. Köyde gerçekleştirilen kanalizasyon kazılarında camiin altına dört farklı yerden tünel gittiği fark edilmiştir. Köyün bilinen aileleri olarak; kendirgil,karacagil,müezzinler, hekimgil, alişahlar,memişgil bilinmektedir. Köyün büyük nüfusu Ankara, İstanbul gibi yakın şehirlere göç etmiştir. Köyde eğitim seviyesi ilköğretim ve lise düzeyinde olmakla beraber son yıllarda lisans eğitimine olan ilgisi artmıştır. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.

Ankara iline 130 km, Çankırı iline 90 km, Çerkeş ilçesine 5 km uzaklıktadır. Batı Karadeniz ve İç Anadolu bölgesinin geçiş güzergahıdır.

Turbaşı, Çankırı ilinin Çerkeş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Turbaşı Köyü Resimleri ve Turbaşı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çerkeş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çerkeş Çankırı Arası Kaç Km? Çerkeş Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Çerkeş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Çerkeş Turbaşı Köyünde doğan biri var mı? Çerkeş Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.