Çerkeş Yakuplar Köyü

Çerkeş Yakuplar Köyü

Yakuplar köyü haberleri, Çerkeş Yakuplar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yakuplar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Yakuplar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çerkeş  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yakuplar köyü son dakika gelişmeleri, Yakuplar köyüne özgü yemekler, Çerkeş Yakuplar köyünün tarihi, Yakuplar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yakuplar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yakuplar, Çankırı ilinin Çerkeş ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adı yakup atamızdan gelmektedir. Yakup Ata Osmanlı dönemine dayanan Bir Zattır. köyün Yakuplar ismini alışı Ermişler manası taşır çerkeşin en eski bir yerleşim birimidir, Yakuplar köyüne bağlı olan üç mahalleden oluşur diğer küçük mahallelerede elpirek adı verilir. Yakuplar köyü ve elipirek mahalleleri gelenek ve görenekleriyle bütünleşen köydür. Ormanlık bir araziye sahip olmasından ötürü karasal avcılık için uyugundur. Asar dağı gezmek için uygun bir mekandır, oyuk dağı ise mantar çeşitleri ( Örn: Çayır mantarı, Kanlıca, cincala, Kanşalak, vs.) için çok önemli bir bölgedir.köy yeterince tanıtılmadığı için çok kişi tarafından bilinmemektedir yazları çerkeş ve köyleri ile birlikte Ankaradan gelen yerli ve yabancı konukların piknik alanı ve ormanlarında gezmesi için vazgecilmez yerlerdendir.bu nedenle bu yeri bilen insanlara diyorumki eş ve dostlarınızı mutlaka bu harika diyarı olan yere mutlaka götürünüz. ayrıca bu yerde yaşayan insanlarında bir dilim ekmeğini yabancı konuklarla paylaştığını göreceksiniz.köyün Ankara Keçiören adresindeki derneğide faaliyetiini sürdürmektedir köyün büyük bir nüfusu Ankara ve diğer illerde bulunmaktadır.anadolu insanında olduğu gibi köy insannında yiğitliğe,mertliğe örf ve adetlerine bağlı olmasından dolayı köy halkımız ve gençliği ile gurur duymaktayız.

Yakuplar, Çankırı ilinin Çerkeş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yakuplar Köyü Resimleri ve Yakuplar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çerkeş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çerkeş Çankırı Arası Kaç Km? Çerkeş Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Çerkeş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Çerkeş Yakuplar Köyünde doğan biri var mı? Çerkeş Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.