Çermik Güzel Köyü

Çermik Güzel Köyü

Güzel Köyü Haberleri, Çermik Güzel Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Güzel Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Güzel Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çermik Güzel köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güzel köyü son dakika gelişmeleri, Güzel köyüne özgü yemekler, Çermik Güzel köyünün tarihi, Güzel köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güzel köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Güzel , Diyarbakır ilinin Çermik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güzel Köyü Resimleri ve Güzel köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çermik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çermik Diyarbakır Arası Kaç Km? Çermik Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Çermik Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Çermik Güzel Köyünde doğan biri var mı? Çermik Doğumlu Ünlüler Kimler?

Güzel , Diyarbakır ilinin Çermik ilçesine bağlı bir mahalledir.

Kuruluğunda köye gelen hakim ve savcinin karari ile Güzel Köy ismi almıştır. Bunun verilmesinde mahallenin yakınında bulunan çeşme ve kuyunun bölge dilinde gozer ile hitab edilmesi mahallenin ismini almasında belirgin rol almıştır.Köy, komşusu Konaklı mahallesinin bir mezrası olarak kurulduğundan belli bi süre sonra köy statüsü aldığı için köye muhtarlık verilerek Konaklı'dan ayrılmıştır ,halende bölge halkı tarafından yukarı Konaklı olarak bilinir

Diyarbakır il merkezine 136 km, Çermik ilçesine 40 km uzaklıktadır.mahallenin aşağı kısmı düz bi ovadan oluşmakla beraber çeşitli yerlerde ağaç topluluğu vardır, üst kısmı dağlık ve ormanlık alandır .Hayvan otlatmak için elverişlidir .

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Yazın kurak ve serin geçer kışın yağmur ve kar ile soğuk geçer.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Ancak suyun yetersizliği yüzünden tarım ekonomisi gelişmemiştir

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.