Çermik Konuksever Köyü

Çermik Konuksever Köyü

Konaklı Köyü Haberleri, Çermik Konaklı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Konaklı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Konaklı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çermik Konuksever köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Konuksever köyü son dakika gelişmeleri, Konuksever köyüne özgü yemekler, Çermik Konuksever köyünün tarihi, Konuksever köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Konuksever köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Konuksever , Diyarbakır ilinin Çermik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Konuksever Köyü Resimleri ve Konuksever köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çermik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çermik Diyarbakır Arası Kaç Km? Çermik Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Çermik Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Çermik Konuksever Köyünde doğan biri var mı? Çermik Doğumlu Ünlüler Kimler?

Konuksever , Diyarbakır ilinin Çermik ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin eski ismi Xelilandır. ismi Osmanlı Döneminde mahallede oturan mahallenin ağasından (Xelil) gelmektedir.Kültür olarak mahallede Kürt, Türk, Arap aileleri hala bulunmaktadır ve mahallenin kültürü bu ırkların baskısı altındadır mahallede genel olarak sulu yemekler hakimdir.-Diyarbakır il merkezine 101 km, Çermik ilçesine 7 km uzaklıktadır. -Konuksever ve yakınlarında çıkarılan beyaz toprak evlerde taban kısımların da alçı niyetine kullanır. - Konuksever de tarımda genel olarak pamukculuk, buğdaycılık yapılır. - Hayvancılıkta ise kümes hayvancılığı, buyukbaş hayvancılık ve nadiren kücukbaş hayvancılık görülür.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta olup, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesinin yapımına başlanmış olup devam etmektedir.. PTT şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup asfaltı hep bozulmuştur.. başvuru yapıldığı halde yeiden yapılmamış ancak karayolları sisteminde yapılmış olarak gözükmektedir.. mahallede elektrikvardır ancak sabit telefonyoktur.köye 5 km uzaklıkta karıntal mezrası bulunmaktadır mezra 30 haneli olup henüz yol asfltlaması yapılmamıştır.. mezraya giden yol birçok köy ile ulaşımı sağlamaktadır.. köy muhtarları ne kadar uğraşsada yol asfalt yapılmamıştır.. yollarla ilgili bir çalışma başlatılmamıştır..

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.