Çermik Sarıbalta Köyü

Çermik Sarıbalta Köyü

Sarıbalta Köyü Haberleri, Çermik Sarıbalta Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Sarıbalta Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Sarıbalta Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çermik Sarıbalta köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarıbalta köyü son dakika gelişmeleri, Sarıbalta köyüne özgü yemekler, Çermik Sarıbalta köyünün tarihi, Sarıbalta köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarıbalta köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sarıbalta , Diyarbakır ilinin Çermik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sarıbalta Köyü Resimleri ve Sarıbalta köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çermik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çermik Diyarbakır Arası Kaç Km? Çermik Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Çermik Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Çermik Sarıbalta Köyünde doğan biri var mı? Çermik Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sarıbalta , Diyarbakır ilinin Çermik ilçesine bağlı bir mahalledir.

Diyarbakır il merkezine 125, Çermik ilçesine 32 km Siverek ilçe merkezine 55 km uzaklıktadır. mahallede taşlık bir arazi vardır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. yazın kurak kışın soğuk geçer.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. mahallede otlak alan fazla bulunmadığı için hayvan sahipleri yazın hayvanlarını alıp erzurum yaylarına hayvanlarını otlatmaya gider sonbaharaın başlarında geri döner hayvan olarak koyun vardır mahallede büyükbaş hayvan pek yoktur. köy genel ihtiyaçlarını şanlıurfaya bağlı olan SİVEREK ilçesinden karşılamaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol taş ve topraktan yapılmış bozuk bir yol olduğundan ulaşım çok zor olmaktadır. mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum