Ceviz lekesi nasıl çıkar? Ceviz karasını ne çıkarır?

Ceviz lekesi nasıl çıkar? Ceviz karasını ne çıkarır?

Sonbaharın gelmesiyle taze ceviz dönemi başladı. Taze ceviz sevenler cevizin kabuğunu soyarken cevizden ellerine bulaşan kara lekelere çözüm aramaya başladılar. Peki Ceviz karasını ne çıkarır ya da ceviz lekesi nasıl çıkar? İşte cevabı...

Elinize, giysilerinize bulaşan ceviz lekesi nasıl çıkar sorusu taze ceviz mevsiminin gelmesiyle araştırılıyor. Çocukken bizimde yaşadığımız en büyük sıkıntılardan bir tanesi ceviz karası idi. Kapımızın önündeki cevizleri toplar bıçaklar içlerini açar ve taze ceviz yerdik. Ama sonuçta elllerimiz ceviz lekesi olurdu.

Ceviz lekesinden kaçınmak zor olsa da basit önlemler alarak, leke bulaşmasının önüne geçebiliriz. Püf nokta taze ceviz yerken leke oluştuğu anda ellerin veya elbisenin hemen yıkanmasıdır. Ceviz lekesi kurudukça temizlenmesi daha zordur. Peki elinize, giysilerinize ve halınıza bulaşan ceviz karasını ne çıkarır ya da ceviz lekesi çıkar? İşte tüm detaylar...

Elinize bulaşan ceviz lekesi nasıl çıkar?

Ellerinize bulaşan ceviz lekesini çıkarmak için en etkili yol sirkedir. 2 bardak suyun içine 2 kaşık sirke dökün ve karıştırın, elinizi bu karışımın içine daldırın ve 2 dk bekletin. Sirkeli su, lekelerin çözülmesini sağlayacaktır. Ancak bu yöntem kurumamış ceviz lekeleri için geçerli.

Eğer elinizdeki ceviz lekeleri kurudu ve ceviz karasına dönüştü ise bu kez size kil ve çamur yardımcı olabilir. Başka bir yöntem ise limon. Önce ellerinizi ılık suda sabun ile yıkayın, lekelere direk limon sıkarak silin. Lekeler kaybolana kadar bu işleme devam edin. Ellerinizin tahriş olmaması için zeytinyağı ile en son ellerinizi ovarak ılık suda sabunla tekrar yıkayabilirsiniz.

Halılardaki ceviz lekesi nasıl çıkar?

Eğer ceviz lekesi halınıza çok işlemişse su ve ispirtoyu karıştırarak uygulayınız. Beyaz sirke ile de bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Giysilerinize bulaşan ceviz lekesi nasıl çıkar?

Ceviz lekesi bulaşan giysinizi soğuk suda durulayınız. Ceviz lekesi olan bölgeye 3-4 çay kaşığı bulaşık deterjanı ve 3 damla sirke döküp ovuyoruz. Leke çıkınca üzerine kağıt havlu koyup 10 dk bekleyin ve daha sonra suda durulayın.

Oksijenli su içindeki bileşenler sayesinde ceviz lekesini çıkarır. Ancak elbisenin oksijenli sudan etkilenip etkilenmeyeceğini kontrol ediniz.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.