Çevre duyarlı vatandaş, insanlığa örnek oluyor

Çevre duyarlı vatandaş, insanlığa örnek oluyor

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde esnaflık yapan duyarlı bir vatandaş, piknik ve mesire alanları ve yolda gördüğü çöpleri toplayarak insanlığa örnek bir...

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde esnaflık yapan duyarlı bir vatandaş, piknik ve mesire alanları ve yolda gördüğü çöpleri toplayarak insanlığa örnek bir farkındalık oluşturuyor.

Elinde poşetle yerden çöp toplayan Saatçi Mehmet Çoban, insanların çevre temizliğine karşı daha duyarlı olmaları ve çevre temizliğine dikkat çekmek için böyle bir şey yaptığını söyledi. Kahta ilçesinde saatçilik mesleğini yürüten Mehmet Çoban, her sabah yaptığı sabah yürüyüşünden sonra Atatürk Barajı'na ve mesire alanlarındaki çöpleri toplayarak çöp konteynerlerine bırakıyor. Vatandaşların yollarda, mesire alanlarında ve piknik yerlerinde bıraktıkları çöplerden dolayı bir çevre dostu olarak büyük bir rahatsızlık duyduğunu belirten Çoban, çevreyi kirletmenin insanlığa yakışır bir davranış olmadığın göstermek için böyle girişimde bulunduğunu ifade etti. Vatandaşlardan yollarda, piknik ve mesire alanlarında çöplerini atmamalarını rica eden Çoban, "Mesire alanlarında ve yollarda çöplerin atılacağı konteynırlar var, ama buna rağmen bazı insanlar gittikleri yerlerde çöplerini sağa sola atıyor. Bu konuda insanların daha da duyarlı olmalarını istiyorum. Kişisel olarak başlattığım çevre temizlik çalışmasındaki amacım daha temiz ve güzel bir Kahta için. Çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak için. Bu noktada herkesten bu duyarlılığı bekliyorum "dedi.

Yaklaşık bir aydır çevre temizliğine dikkat çekmek için bu girişimde bulunduğunu belirten Çoban, her gün on büyük poşet çöp topladığını, bunu yaparken de büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Çoban, çöp toplamaya devam edeceğini de söyledi.

Çevre duyarlı vatandaş, insanlığa örnek oluyor

Çevre duyarlı vatandaş, insanlığa örnek oluyor

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.