CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin: “Dış politikada yapılan yanlıştan dönülmeli referandumu tanımıyoruz”

CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin: “Dış politikada yapılan yanlıştan dönülmeli referandumu tanımıyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yılmaz Zengin, Irak'ta yapılan toplam 4 milyon 581 bin 255 seçmenden, 3 milyon 305 bin 925'i oy kullandığı tartışmalı...

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yılmaz Zengin, Irak'ta yapılan toplam 4 milyon 581 bin 255 seçmenden, 3 milyon 305 bin 925'i oy kullandığı tartışmalı referandumun bölge halkı tarafından kabul edilmediğini ve rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Emperyalist güçlerin Orta Doğuyu şekillendirmek için proje sunduğunu ve işgale müsaade edildiğini ifade eden İl Başkanı Zengin, "Orta Doğu ülkelerinin başına gelenler "pişmiş tavuğun başına gelmedi" Irak paramparça oldu. Bizim Irak'ta ne gibi bir problemimiz vardı"dedi.

Dış politika ülkelerin milli birliği için yapılmalıdır diyen Zengin, "Dış politika milli görülmedi ve Orta Doğu da kan aktı. Kuzey Irak'ta refearandum oylandı ise yetkililerin düşünerek nerede hata yaptıklarını görmesi gerekir.

Barzani kırmızı halı ile karşılandı. Çözüm süreci ile hatalar yapıldı. AK Parti dış politikada yaptığı yanlıştan dönmeli ve politika Türkiye Cumhuriyetinin politikası olmalıdır.

Etnik kimlik üzerine devlet kurulmaz. Bunlara destek veren zihniyette belli, orada ki halk oylaması halka yönelik değildir.

Bölgede yaşayan Kürtlerin, Türkmenlerin ve azınlık halkın geleceği kaygı içerisinde önemli bir dış politika ile ilişkiler geliştirilmeli ve tehditler ortadan kaldırılmalıdır. Türkiye yalnız bırakılmaya çalışılıyor. Muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için ilişkilerimiz bir an önce düzelmedir"diye konuştu.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.