Çiçekdağı Harmanpınar Köyü

Çiçekdağı Harmanpınar Köyü

Harmanpınar köyü haberleri, Çiçekdağı Harmanpınar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Harmanpınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırşehir köyleri arasında yer alan Harmanpınar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çiçekdağı Harmanpınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Harmanpınar köyü son dakika gelişmeleri, Harmanpınar köyüne özgü yemekler, Çiçekdağı Harmanpınar köyünün tarihi, Harmanpınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Harmanpınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Harmanpınar, Kırşehir ilinin Çiçekdağı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Harmanpınar Köyü Resimleri ve Harmanpınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çiçekdağı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çiçekdağı Kırşehir Arası Kaç Km? Çiçekdağı Hava Durumu? Kırşehir Köyleri ve Çiçekdağı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırşehirli iseniz Kırşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırşehirli Ünlüler arasında Çiçekdağı Harmanpınar Köyünde doğan biri var mı? Çiçekdağı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Harmanpınar, Kırşehir ilinin Çiçekdağı ilçesine bağlı bir köydür.

Kırşehir in Çiçekdağı ilçesi sınırlarında bulunan bir Köydür.ve Eski ismi Küngüş'tür.

Üç tarafı tepelerle çevrili olup geniş bir harmanlık alana sahiptir. Köyün kuruluşu 1845 yılına rastlamaktadır. suyunun ve havasının yarayışlı olmasından dolayı Harmanpinar denmektedir Üç uygarlığa ev sahipliği yapmış olan bu köy gerek tarihi sokakları gerekse tarihi eserleriyle halen o uygarlıkların ruhunu günümüze taşımaktadır.Son beş sene içerisinde altyapı hizmetleri internet ağı(fiber ağ) ve çeşitli kültürel etkinlikleriyle günümüz dünyasıyla tarihi bir arada barındıran bir köy konumundadır.Her sene yapılan pilav şenlikleriyle bir anadolu kültür şehri haline getirdiğimiz Kırşehir'imizin güzide köyü Uluslararası geleneksel (PILAV) Festivaline ev sahipliği yapmaktadır.Çiçekdağı ilçesine uzaklığı 2,5 kilometredir ve 20 dakika yürüme mesafesindedir. Yapılan son çalışmalarla toprak zemin oluşturulup ilçe arası 10 dakikalık bir yürüyüş parkuru oluşturulmuştur.Köyde bir adet tek minareli cami bulunmaktadır.Köyde sağlık ocağı yoktur.Fakat 1 adet ambulans köyde 24 saat hazır halde bulunmaktadır. İnsanları misafirperver cana yakin Nüfusu:278- Horasan Kürtlerinden sülalelerin kurmuş olduğu bir yerleşim yeridir. Beş büyük asiret vardır 1. Okcular 2. Asiklar 3. Eneler 4. Cilbahlar(çıplaklar:)) 5. küçükler. Ankara,iline Uzaklığı 187 km., Kirsehir'e Uzaklığı:70-km, Cicekdagi İlçesine Uzaklığı:2;5 km Trafik plaka numarası 40'tır. 2 tane ticari taksi, 2 dolmuş, 1 köy tarlası ve 1 adet köye ait olmayan ama köy sınırlarında bir adet çiftlik bulunmaktadır.Son yıllarda güzide bir tatil merkezi olma yolundadır. Köyün kuzeybatısında yer alan tarihi kalıntılar sayesinde her yıl binlerce turist akın akın köye gelmektedirler.Özellikle bu alanlardan bazıları koni juur denilen 500 yıllık bir tarihi su kemeri ve su kemerine paralel olarak inşa edilmiş birçok çeşme vardır.Bunun yanı sıra köyde kadınların bir araya geldiği ve günün olay ve oluşumlarının tartışıldığı bir adet çeşme başı vardır.Ayrıca köye bağlı iken geçmiş muhtarlar sayesinde SATILAN bir çamlık alanı bulunmaktadır.Bu alanda genellikle yılda birkaç kere olan empresyonist ve dadaist yazarlar ve hayranları ağırlanarak bu alanda büyük bir edebiyat şenliği yapılır.

Köyün geçim kaynağı genel olarak kitap satışından ve köye gelen turistlerden gelen gelirlerdir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.