Çiçekdağı Safalı Köyü

Çiçekdağı Safalı Köyü

Safalı köyü haberleri, Çiçekdağı Safalı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Safalı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırşehir köyleri arasında yer alan Safalı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çiçekdağı Safalı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Safalı köyü son dakika gelişmeleri, Safalı köyüne özgü yemekler, Çiçekdağı Safalı köyünün tarihi, Safalı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Safalı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Safalı, Kırşehir ilinin Çiçekdağı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Safalı Köyü Resimleri ve Safalı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çiçekdağı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çiçekdağı Kırşehir Arası Kaç Km? Çiçekdağı Hava Durumu? Kırşehir Köyleri ve Çiçekdağı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırşehirli iseniz Kırşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırşehirli Ünlüler arasında Çiçekdağı Safalı Köyünde doğan biri var mı? Çiçekdağı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Safalı, Kırşehir ilinin Çiçekdağı ilçesine bağlı bir köydür.

Yaklaşık 35 haneden oluşmaktadır. Geçimini ağırlıklı olarak tahıl yetiştiriciliğinden sağlayan köyün çok eskilere dayanan üzüm yetiştiriciliği ve buna bağlı pekmez üretimi nüfusun yaşlanması ve azalması nedeniyle endüstriyel olmaktan çıkmıştır.

 

Çiçekdağı'na 12 km, Yerköy'e 18 km mesafededir.

Soy olarak Türkmen olmakla birlikte, köy mezarlığının çok büyük olması nedeniyle eski bir yerleşim birimi olduğu tahmin edilmektedir.Köy merkezine 4 km mesafede roma dönemine ait hamam kalıntıları henüz 2012 yılında bulunmuştur. Güneyinde, Çiçekdağı nın uzantısı, güneyinde ise sekili ovası ve ovayı doğu-batı doğrultusunda geçen kızılrmak ın kolu olan Delice ırmağı bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.