Cide Aydıncık Köyü

Cide Aydıncık Köyü

Aydıncık Köyü haberleri, Cide Aydıncık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aydıncık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Aydıncık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Cide Aydıncık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aydıncık köyü son dakika gelişmeleri, Aydıncık köyüne özgü yemekler, Cide Aydıncık köyünün tarihi, Aydıncık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aydıncık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aydıncık, Kastamonu ilinin Cide ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aydıncık Köyü Resimleri ve Aydıncık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Cide Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Cide Kastamonu Arası Kaç Km? Cide Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Cide Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Cide Köyünde doğan biri var mı? Bozkurt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aydıncık, Kastamonu ilinin Cide ilçesine bağlı bir köydür.Köyün cumhuriyet döneminden önceki bilinen adı Horsa'dır.Kastamonu iline 150 km, Cide ilçesine 45 km uzaklıktadır. Genellikle sık ormanlık alanla kaplı olan bitki örtüsüne sahiptir. Kestane,Kayın ve Gürgen bu bölgede yetişen başlıca ağaç türlerindendir.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyde kış aylarında genellikle emekli kesim oturmakta ve köyün nüfusu bu aylarda çok fazla azalış göstermektedir. Ancak havaların ısınması ve eğitim-öğretim döneminin son bulmasıyla Büyükşehirlerde yaşayan köylüler tatil amaçlı köye dönüş yapmaktadırlar. Yaz aylarında köyün nüfusu kış aylarına göre 2-3 kat artış göstermektedir.
Aşağıda Türkiye İstatistik Kurumu 2009 verileri yer almaktadır.Köyün ekonomisi tarıma dayalıdır. Köyde sebze ve meyve yetiştiriciliği yoğun bir şekilde yapılmasına karşın köylüler sebze ve meyveleri sadece kendi kullanımları için yetiştirmektedirler. Ayrıca olta balıkçılığı bulunan köyde tutulan balıklarda yine köylünün kendi ihtiyacını karşılayacak düzeydedir.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak uzun bir süre önce taşımalı sisteme geçilmesiyle beraber kullanım dışı kalmıştır. Daha sonra bir süre geçici karakol olarak kullanılmış ancak son dönemde terkedilmiş bir halde beklemektedir.
Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Köylüler kendi imkanları ölçüsünde kendi topraklarının belli bir bölgesini kazıp, kazılı alana kanalizasyon hattı çekip kullanmaktadırlar.
Köyde PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Köyde Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Ancak köye 4 km uzaklıktaki İlyasbey Köyünde PTT ve Sağlık Ocağı mevcut olup köylüler buradan yararlanmaktadırlar. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Turkcell, Vodafone ve Avea GSM operatörlerinin baz istasyonları mevcut olup kesintisiz hizmet verilmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.