Cide Kuşkayası Köyü

Cide Kuşkayası Köyü

Kuşkayası Köyü haberleri, Cide Kuşkayası köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kuşkayası köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Kuşkayası köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Cide Kuşkayası köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kuşkayası köyü son dakika gelişmeleri, Kuşkayası köyüne özgü yemekler, Cide Kuşkayası köyünün tarihi, Kuşkayası köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kuşkayası köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kuşkayası, Kastamonu ilinin Cide ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kuşkayası Köyü Resimleri ve Kuşkayası köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Cide Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Cide Kastamonu Arası Kaç Km? Cide Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Cide Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Cide Köyünde doğan biri var mı? Bozkurt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kuşkayası, Kastamonu ilinin Cide ilçesine bağlı bir köydür.Kuşkayası köyü 130 haneden oluşan bir köydür. Adı hemen sahilinde bulunan ve kıyıya yaklaşık 50 metre açıktaki kayanın adından gelir. Kayanın ismi ise üzerinde sürekli kuşlar bulunduğu için bu ismi almıştır. Ayrıca köyün eski adı Tosos'tur,Ayrıca köyün en köklü ailesi olarak kamilaga olarak bilinen Turgut Ailesidir Bu ailenin halen 200 civarında ferdi vardır,Şu anki arazi bakımından bakıldıgında enfazla arazi yine bu aileye aittir.
Kültürü özel günlerde köy halkının toplanıp hep beraber özel günü kutlamasıdır.Yemekler yenilir hep beraber kurban kesilir, ayrıca mevlid yapılır.
Kastamonu iline 165 km, Cide ilçesine 44 km uzaklıktadır. Karadeniz dağlarının eteklerine kurulu bir köy olduğundan geniş düzlüklerin olmadığı, bayırı çok olan bir köydür. Akbayır merkezinden yaklaşık 4 kilometre yukarıdadır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Son yıllardaki kuraklık bu köyü oldukça etkilemektedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.İnsanlarının çoğunluğunun geliri İstanbul'dan sağlanmaktadır. İstanbul'a çok göç vermiştir.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik sabit telefon ve internet (dls) vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.