Çifteler Abbashalimpaşa Köyü

Çifteler Abbashalimpaşa Köyü

Abbashalimpaşa Köyü Haberleri, Çifteler Abbashalimpaşa Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Abbashalimpaşa Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Abbashalimpaşa Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde

Çifteler Abbashalimpaşa köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Abbashalimpaşa köyü son dakika gelişmeleri, Abbashalimpaşa köyüne özgü yemekler, Çifteler Abbashalimpaşaköyünün tarihi, Abbashalimpaşa köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Abbashalimpaşa köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Abbashalimpaşa, Eskişehir ilinin Çifteler ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Abbashalimpaşa Köyü Resimleri ve Abbashalimpaşa köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çifteler Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çifteler Eskişehir Arası Kaç Km? Çifteler Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Çifteler Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Çifteler Abbashalimpaşa Köyünde doğan biri var mı? Çifteler Doğumlu Ünlüler Kimler?

Abbashalimpaşa, Eskişehir ilinin Çifteler ilçesine bağlı bir mahalledir.Abbas Halim Paşa mahallesinin kurucuları ve aynı mahallenin yerleşik insanları, bugün Bulgaristan sınırları içinde bulunan Batı Trakya bölgesindeki Kırcaali kasabasından, Balkan harbi başlangıcında göçmen olarak gelip, Eskişehir ili Çifteler ilçesinin doğusunda, Sakarya nehrinin bir kolu ile Seydisuyu çayı arasında kalan yarımadaya yerleşmişlerdir. 1912 yılında Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan ve Karadağ aralarında anlaşarak Osmanlıları Balkanlardan çıkarmak için birlik oluşturmuşlardır. 8 Ekim 1912'de Karadağ'ın Osmanlı Devletine savaş ilan etmesiyle Balkan savaşı başlamış, bunu diğer devletlerin savaşa katılmaları izlemiştir. Kırcaali Kasabası Bulgaristan'daki Arda nehrinin güney kıyısında geniş bir vadi ve ormanlık bölgede yer alır. Kırcaali kasabası Türklerin yoğun olduğu bir bölgedir. Savaşın başlamasıyla Kırcaali Kasabası ve yakın köylerindeki Türkler düşman işgalinden kaçmak için 1912 sonbaharında yaya ve hayvan üstünde taşıyabildiği eşyalarıyla şimdi Yunanistan sınırları içinde olan Gümülcine kasabasına gitmişler ve oradan da trenle İstanbul'a gelerek, o kışı İstanbul'da bir camide geçirmişlerdir. İki kardeş olan Molla Recep ve Molla Salim ile Arif Hoca isimli üç kişi Anadolu'da yerleşebilecekleri uygun bir yer aramaya başlamışlar; Bursa, Gemlik ve İnegöl'den sonra bugünkü Abbas Halim Paşa mahallesinin kurulu olduğu araziye gelmişler ve bu yeri beğenmişlerdir. Müracaatları üzerine 120 hane olmaları halinde Abbas Halim Paşa'nın çiftliğine yerleşmeleri uygun bulunmuştur. 80 hane olarak çiftliğe yerleşen göçmenlere 120 hane olmaları halinde yerleşim alanlarının köy olabileceği vaadinde bulunulması üzerine kalan 40 hane yeni gelen göçmenlerden tamamlanarak 120 hane oluşturulmuş ve mahallenin kurulması için izin alınmıştır. Mahallenin her bir hanesi için 120 dekar tarla ve 700 m² arsa tahsis edilerek mahallenin inşasına başlanmıştır. Mahallenin kuruluş adı olan Mandıra; 30 Aralık 1914 tarihli Dahiliye Nezareti İdare-i Umumiyye Hüdavendigar Vilayeti Vekaleti Aliyyesi kararı ile Abbas Paşa olarak değiştirilmiştir.Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Bu mahallede Tavuk pişirmek çok meşhurdur.Eskişehir iline 66 km, Çifteler ilçesine 3 km uzaklıktadır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.