Çifteler Orhaniye Köyü

Çifteler Orhaniye Köyü

Orhaniye Köyü Haberleri, Çifteler Orhaniye Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Orhaniye Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Orhaniye Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çifteler Orhaniye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Orhaniye köyü son dakika gelişmeleri, Orhaniye köyüne özgü yemekler, Çifteler Orhaniyeköyünün tarihi, Orhaniye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Orhaniye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Orhaniye, Eskişehir ilinin Çifteler ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Orhaniye Köyü Resimleri ve Orhaniye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çifteler Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çifteler Eskişehir Arası Kaç Km? Çifteler Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Çifteler Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Çifteler Orhaniye Köyünde doğan biri var mı? Çifteler Doğumlu Ünlüler Kimler?

Orhaniye, Eskişehir ilinin Çifteler ilçesine bağlı bir mahalledir.

(Köy 1893 yılın'da Bulgaristandan gelen Türkler tarafından kurulmuştur)

mahallenin ilk ismi hamitlidir hamitli ismini mahallenin yukarı mahallesindeki kuyudan almıştır kuyuyu kazan kişinin ismi hamit olduğu için köye hamitli ismi verilmiştir1877-1878 93 harbi diye de bilinen osmanlı rus savaşı doneminde bulgarıstanın deliorman bolgesinden sımdıkı orhanıye eskı adı hamıtlıye yerlesmıs olup hamıtlı adını oradakı bulunan hamit kuyusundan almıstır.Avrupa ve Osmanlı karışımı bir kültür göze çarpkaktadır.Yemekleri genelde sebze ve hamur işi ağırlıklıdır.İmam bayıldı,güvec (etin her türlüsüyle)kırma(yufka ile)Muhacir Tarhanası,dolma,sarma vb.dir tavşan güveci tavşan köftesiEskişehir iline 81 km, Çifteler ilçesine 14 km uzaklıktadır.Kara Dağ ile Herek Dağı arasında ,doğu kısmı Çifteler ovasına bakar şekilde yerleşmiştir.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Kışları yağış az ve çok soğuk,yazları ise kurak ve çok sıcak geçmektedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Bu yıl itibarı ile sulu tarımada geçilmiştir.Genel olarak geçim kurbanlık küçük baş hayvan yetiştirilerek sağlanmaktadır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Aynı zamanda geniş bant internet(ADSL) hizmetide başlamıştır.Ayrıca mahallenin sokakları mucır kaplaması yapılmıştır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.