Çifteler Ortaköy Köyü

Çifteler Ortaköy Köyü

Ortaköy Köyü Haberleri, Çifteler Ortaköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Ortaköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Ortaköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çifteler Ortaköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ortaköy köyü son dakika gelişmeleri, Ortaköy köyüne özgü yemekler, Çifteler Ortaköyköyünün tarihi, Ortaköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ortaköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ortaköy, Eskişehir ilinin Çifteler ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ortaköy Köyü Resimleri ve Ortaköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çifteler Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çifteler Eskişehir Arası Kaç Km? Çifteler Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Çifteler Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Çifteler Ortaköy Köyünde doğan biri var mı? Çifteler Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ortaköy, Eskişehir ilinin Çifteler ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin geçmişi milattan önceki yıllara dayanır. Daha önce Friglilerin yaşadığı olan Alikan (şimdiki ismiyle Alikel) mahallesi Kurtuluş Savaşına ev sahipligi yapmış köylerdendir. Mahallenin eski mezarlığında ismi bilinmeyen mezarlar vardır.Mahallenin eski ismi Orkistos'tur. Bu ismi Mahalleye eski Bizans Krallarından biri koymuştur. Eskişehir iline D200 üzerinden 97,4 km, Çifteler ilçesine 30 km uzaklıktadır. Ayrıca köy konum itibarıyla Sivrihisar ve Emirdağ ilçelerine de 35 km uzaklıktadır. Mahallede karasal iklim hakimdir. Mahallenin [[Türkiye ekonomisi|ekonomisi]] tarım ve hayvancılığadayalıdır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte mahallenin tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlıkseçimleri de yapılmaktadır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. İlköğretim okulu 2 ayrı bina ve bahçeden oluşur. I. kademe binasının olduğu bahçeye 2007 yılında büyük bir yemekhane yapılmıştır, taşımalı olarak gelen öğrenciler (ücretsiz olarak) ve ortaköy'de oturan öğrenciler (ücrete tabi) burada yemek yiyebilmektedirler. Okulda 2009 yılı Ocak ayından itibaren İnternet kullanılmaktadır.

Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

Mahallede Sarı Lale ismi ile bir de tekke bulunmaktadır. Bu yapının içinde beş adet mezar bulunmaktadır. Mezarların kimlere ait olduğu kesin olmamakla birlikte mahallenin kurucusu olan ALİKAN (Ali Kel) isimli şahsa ait olduğu düşünülmektedir. Tekkede her yıl Hıdrellez günü bulgur pilavı yapılır, yağmur duasına çıkılır. Bu düzenlemeye çevre köylerin hemen hepsi katılır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.