Cihanbeyli Ağabeyli Köyü

Cihanbeyli Ağabeyli Köyü

Ağabeyli köyü haberleri, Cihanbeyli Ağabeyli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ağabeyli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Konya köyleri arasında yer alan Ağabeyli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Cihanbeyli Ağabeyli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ağabeyli köyü son dakika gelişmeleri, Ağabeyli köyüne özgü yemekler, Cihanbeyli Ağabeyli köyünün tarihi, Ağabeyli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ağabeyli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ağabeyli, Konya ilinin Cihanbeyli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ağabeyli Köyü Resimleri ve Ağabeyli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Cihanbeyli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Cihanbeyli Konya Arası Kaç Km? Cihanbeyli Hava Durumu? Konya Köyleri ve Cihanbeyli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Konyalı iseniz Konya Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Konyalı Ünlüler arasında Cihanbeyli Ağabeyli Köyünde doğan biri var mı? Cihanbeyli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ağabeyli, Konya ili Cihanbeyli ilçesine bağlı bir köydür.Cihanbeyli ilçesi'nin güneyinde bulunan Ağabeyli, ilçe merkezine 20 km, Konya il merkezine ise 79 km mesafede olup, Ankara-Konya karayolu üzerindedir. Ağabeyli Köyü'nün kurucusu, yaklaşık 180 yıl önce İran Horasan'ından gelerek, eski Ağabeyli denilen yere yerleşen Cafer Bey'dir. Cafer Bey'in sülalesinden olan Tosun Bey Tosunlar yaylasını, amcazadeleri Ali Bey ve Bekir Beyler bugünkü Ağabeyli'yi kurmuşlardır. Ağabeyli ismini, Cafer Bey'in dedesi olan Abdullah Bey'in oğlu Süleyman Bey'den almıştır. Yerleşim nedeni yörenin hayvancılığa elverişli olmasındadır. Köy halkı Türkmen'dir. 2010 yılı nüfus sayımı sonuçlarına göre köyün nüfusu 1.100 iken, 2012 nüfus sayımı sonuçlarında 767'ye düştüğünü görülmektedir. Dolayısıyla köyden Konya il merkezine özellikle eğitim ve ticaret amacıyla yoğun bir göç yaşanmaktadır. Ağabeyli, Çeşmebaşı (Eski Ağabeyli), Höyükkuyu, Tosunlar ve Alhan ismindeki mahallelerden oluşmaktadır. Köyde Sağlıkevi vardır. Faal olarak 4 adet cami, 2 adet Kuran Kursu ve 1 adet Tarım Kredi Kooperatifi bulunmaktadır. Ağabeyli, eğitime büyük önem veren ve eğitim gören nüfusun %10'unun yüksek öğrenime yöneldiği bir köyümüzdür. Bunlar öğretmen, doktor ve avukat gibi meslek guruplarına dağılmıştır. Halkın %5'i ticaretle, %85'i çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşmakta olup, 15-20 hane de yurtdışında çalışmaktadır. Köyün geçim kaynakları: Köyün ekilebilir arazisinin yaklaşık % 70'i sulu arazidir. Geçim kaynağının büyük bir kısmını arpa, buğday ve pancar ekimi oluşturmaktadır. Ayrıca büyükbaş hayvancılık, besicilik, az da olsa küçükbaş hayvancılık ve nakliyecilikle de uğraşılmaktadır. Halkın %30'u hiçbir arazisi yoktur.
Ağabeyli'de 1 adet İlköğretim okulu eğitime hizmet verilmektedir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.