Cihanbeyli Böğrüdelik Köyü

Cihanbeyli Böğrüdelik Köyü

Böğrüdelik köyü haberleri, Cihanbeyli Böğrüdelik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Böğrüdelik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Konya köyleri arasında yer alan Böğrüdelik köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Cihanbeyli Böğrüdelik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Böğrüdelik köyü son dakika gelişmeleri, Böğrüdelik köyüne özgü yemekler, Cihanbeyli Böğrüdelik köyünün tarihi, Böğrüdelik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Böğrüdelik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Böğrüdelik, Konya ilinin Cihanbeyli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Böğrüdelik Köyü Resimleri ve Böğrüdelik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Cihanbeyli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Cihanbeyli Konya Arası Kaç Km? Cihanbeyli Hava Durumu? Konya Köyleri ve Cihanbeyli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Konyalı iseniz Konya Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Konyalı Ünlüler arasında Cihanbeyli Böğrüdelik Köyünde doğan biri var mı? Cihanbeyli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Böğrüdelik, Konya ili Cihanbeyli ilçesine bağlı bir köydür.Köy Cihanbeyli ilçe merkezine 35 km ve Konya il merkezine ise 135 km uzaklıktadır. Köye karasal iklim hakimdir. Köy halkının geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Böğrüdelik köy halkı, Sibirya'da Omsk bölgesinde yaşamaktayken Çarlık Rusya dönemi soykırıma maruz kalmışlar ve çok az bir kısmı canını zor kurtarıp vatanlarını bırakmak mecburiyetinde kalmışlardır. Köy halkı Sibirya Tatarları, Sibirya Türkleri, Mişer Tatarları, Sibiryalılar olarak da adlandırılır.[2][3].[4] Dil olarak Sibirya Türkçesi konuşurlar[5].
Köyde ilkokul bulunmaktadır. Bu okulun yanı sıra öğrenciler, taşımalı eğitim sisteminden faydalanılarak da eğitim-öğretim görmektedirler. Köyde Sağlık Evi bulunmaktadır ancak faal değildir. Sağlık Ocağı ise yoktur. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi bulunmaktadır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, köyde elektrik ve sabit telefon bulunmaktadır.[1]

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.