Cihanbeyli Kütükuşağı Köyü

Cihanbeyli Kütükuşağı Köyü

Kütükuşağı köyü haberleri, Cihanbeyli Kütükuşağı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kütükuşağı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Konya köyleri arasında yer alan Kütükuşağı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Cihanbeyli Kütükuşağı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kütükuşağı köyü son dakika gelişmeleri, Kütükuşağı köyüne özgü yemekler, Cihanbeyli Kütükuşağı köyünün tarihi, Kütükuşağı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kütükuşağı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kütükuşağı, Konya ilinin Cihanbeyli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kütükuşağı Köyü Resimleri ve Kütükuşağı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Cihanbeyli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Cihanbeyli Konya Arası Kaç Km? Cihanbeyli Hava Durumu? Konya Köyleri ve Cihanbeyli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Konyalı iseniz Konya Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Konyalı Ünlüler arasında Cihanbeyli Kütükuşağı Köyünde doğan biri var mı? Cihanbeyli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kütükuşağı, Konya ili Cihanbeyli ilçesine bağlı bir köydür.18. yüzyıl ortalarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan bölgeye göç eden Rişvan aşiretinin; Celki, Hidki ve Mastki kolları 1876 tarihinde II. Abdülhamit döneminde çıkan iskan kanunu ile Kütükuşağı'nın mevcut yerine kesin olarak yerleşmişlerdir. Yerleşiminden sonra sırasıyla Konya'nın Kadınhanı ve Sarayönü ilçelerine bağlanmıştır. 1928 yılında Cihanbeyli ilçe statüsünü kazanmasıyla ve daha sonraki yıllarda Cihanbeyli ilçesine bağlanmıştır. Kütükuşağı isminin nereden geldiğini belde halkı şöyle anlatır: Zamanında ilçe merkezinde köy kütükleri açılmış, her mezranın ileri geleni kütükte kendi yerleşimine özgü bir isimle adlandırılmış. Anadolu lehçelerine Uşak saygılı, küçük kardeş anlamındadır. Kütüğe giden köyün ileri gelenini karşılayan kütük memuru Kütükuşağı diye hitap etmiş, mezranıza ne isim verelim diye sorduğunda köyüm büyüğü düşünmeden Kütükuşağı olsun demiştir. 7 Haziran 1992 tarihinde belde statüsü kazanmıştır. Yerleşim birimi, 6360 sayılı kanun ile mahalleye dönüştürülmüştür.
Kütükuşağı, Konya il merkezine 140 km ve Cihanbeyli ilçe merkezine 30 km uzaklıktadır.Halkın temel geçim kaynağı ciftçilik, nakliyecilik ve hayvancılık yapanların sayısı azdır. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde çalışan gurbetçiler sayısı 3500'ü geçmektedir. Özellikle hububat, şekerpancarı ve kimyon ekilmektedir. Yer altı suları ile sulama yaygındır.
Kütükuşağı'da 1 adet Ortaokul eğitime hizmet verilmektedir. Ayrica ana okulda bulunmakdadir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.