Cihanbeyli Yapalı Köyü

Cihanbeyli Yapalı Köyü

Yapalı köyü haberleri, Cihanbeyli Yapalı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yapalı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Konya köyleri arasında yer alan Yapalı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Cihanbeyli Yapalı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yapalı köyü son dakika gelişmeleri, Yapalı köyüne özgü yemekler, Cihanbeyli Yapalı köyünün tarihi, Yapalı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yapalı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yapalı, Konya ilinin Cihanbeyli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yapalı Köyü Resimleri ve Yapalı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Cihanbeyli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Cihanbeyli Konya Arası Kaç Km? Cihanbeyli Hava Durumu? Konya Köyleri ve Cihanbeyli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Konyalı iseniz Konya Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Konyalı Ünlüler arasında Cihanbeyli Yapalı Köyünde doğan biri var mı? Cihanbeyli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yapalı, Konya ili Cihanbeyli ilçesine bağlı bir köydür.Yapalı mahallesinin doğusu Günyüzü, batısı Kırkışla, güneyi Toprakkale yaylası, kuzeyi ise Cihanbeyli ve Gölyazi kasabası bulunmaktadır. Cihanbeyli ilçe merkezine 18 km uzaklıktadır. İki yaylası olan Göl ve Tekke yaz ve kış aylarında oturulmaktadır.
Kasabanın başlıca geçim kaynakları tarım, hayvancılık ve nakliyeciliktir.Kasabada ilkokul 1946 yılında açılmış ve 1965 kadar 3 yıllık eğitim vererek devam etmiştir. 1957 yılından itibaren 5 yıllık eğitim başlamıştır. 1987 yılında ise şimdiki İlköğretim okulu yapılmıştır.[1]

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.