Çınar Aşağıkonak Köyü

Çınar Aşağıkonak Köyü

Aşağıkonak Köyü Haberleri, Çınar Aşağıkonak Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Aşağıkonak Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Aşağıkonak Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çınar Aşağıkonak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşağıkonak köyü son dakika gelişmeleri, Aşağıkonak köyüne özgü yemekler, Çınar Aşağıkonak köyünün tarihi, Aşağıkonak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aşağıkonak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aşağıkonak , Diyarbakır ilinin Çınar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aşağıkonak Köyü Resimleri ve Aşağıkonak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çınar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çınar Diyarbakır Arası Kaç Km? Çınar Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Çınar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Çınar Aşağıkonak Köyünde doğan biri var mı? Çınar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aşağıkonak , Diyarbakır ilinin Çermik ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin 3 defa yıkılıp yeniden kurulduğu sanılmaktadır.Geleneksel Kürt kültürü hakimdir.Diyarbakır il merkezine 45 km, Çınar ilçesine 13 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak kullanılmamaktadır. Sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfaltolup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

Aşağıkonak mahallesi yakınlarında Göksu çayı kenarında halk arasında Karaçay denilen bölgededir. Kayalık olan yüksek bir dağ oyularak odalar açılmıştır. 2000 yıl öncesi izlerini taşımaktadır. Rivayete göre burada Süleyman Ağa adında birinin oturduğundan Süleyman ağa mağaraları denilmektedir. Aşağıkonak mahallesi yakınlarında Göksu çayı kenarındadır. Süleyman Ağa mağaraları tipinde olup, aynı döneme aittir.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.