Çınar Belenli Köyü

Çınar Belenli Köyü

Belenli Köyü Haberleri, Çınar Belenli Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Belenli Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Belenli Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çınar Belenli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Belenli köyü son dakika gelişmeleri, Belenli köyüne özgü yemekler, Çınar Belenli köyünün tarihi, Belenli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Belenli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Belenli , Diyarbakır ilinin Çınar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Belenli Köyü Resimleri ve Belenli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çınar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çınar Diyarbakır Arası Kaç Km? Çınar Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Çınar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Çınar Belenli Köyünde doğan biri var mı? Çınar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Belenli , Diyarbakır ilinin Çermik ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin asıl adı kürtçe; "Omerâ'dır." Köy ismini güneyindeki "Omerâ" dağlarından almaktadır. Köy şimdiki bulunduğu yere, 20.yüzyılın ilk çeyreğinde taşınmıştır. Köy bu tarihten önce, güneyinden geçen Göksu çayının kenarındaki vadide bulunmaktaymış. Köy nüfusu "Kikâ" diye tabir edilen, Kürt boyundan gelmektedir. 1988 tarihinde komşu köy olan Şekerören (Kürtçe ismi;Şêkırwêran) ile su ihtilafı nedeniyle, kan davası başlamıştır. İki taraftan da kan davası nedeniyle can kayıpları yaşanmıştır. Kan davası muhtelif defalar girişilen barış çabalarına rağmen devam etmektedir. Köy nüfusunun büyük çoğunluğunu "Ceylan" soyismini taşıyan aile fertleri oluşturmaktadır. Köy muhtarlığını yaklaşık dört dönemdir Çelebi Ceylan yürütmektedir.

Mahallede eğitim kan davası nedeniyle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan kuşakla birlikte, artan genç nüfusa rağmen aşağı yönlü bir eğri izlemiştir. Köy ekonomisinin, artan genç nüfusa yetersiz kalması, gençler üzerinde bunun etkilerinin artan derecede hissedilmeye başlamasıyla, yeni kuşak'ta hayat standardını yükseltmeye yönelik, eğitime ve kent hayatına artan bir talep ve bilinçlenme oluşmuştur. Mahalledeki üniversite öğrencisi sayısı her geçen gün artmaktadır.

Mahallenin yemek kültüründe, kırmızı ve beyaz et ağırlıklı bir gastronomi vardır. Özel günlerde kırmızı et tüketilir. Mahallenin gündelik tüketimini, genelde kanatlı hayvan eti oluşturmaktadır. Özellikle hindi, tavuk gibi, kanatlı türü beyaz et, hemen her gün köy sofralarının değişmez menüsünü oluşturur.

Diyarbakır il merkezine 43 km, Çınar ilçesine 11 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy tarımı sulu olup genellikle pamuk ve buğday yetiştirilmektedir.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon ve bakkal vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.