Çınar Çeltikaltı Köyü

Çınar Çeltikaltı Köyü

Çeltikaltı Köyü Haberleri, Çınar Çeltikaltı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Çeltikaltı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Çeltikaltı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çınar Çeltikaltı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çeltikaltı köyü son dakika gelişmeleri, Çeltikaltı köyüne özgü yemekler, Çınar Çeltikaltı köyünün tarihi, Çeltikaltı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çeltikaltı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çeltikaltı , Diyarbakır ilinin Çınar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çeltikaltı Köyü Resimleri ve Çeltikaltı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çınar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çınar Diyarbakır Arası Kaç Km? Çınar Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Çınar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Çınar Çeltikaltı Köyünde doğan biri var mı? Çınar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çeltikaltı , Diyarbakır ilinin Çermik ilçesine bağlı bir mahalledir.

Çeltikaltı İsmi T.C. Devleti Tarafından Konulmuştur. Köy Türkçe İsmiyle çok az bilinmekte. Kürtçe İsmi Olan "Kübeşi" Olarak Anılır.Mahallede bölegesel yemeklere ek olarak farklı kültürlerden evlikliklerden dolayı kozmopolit bir mutfağa sahiptir. Çevre köyleriyle uyum içerisinde yaşarlar. 1990 ların Güneydoğusunda okuma sıkıntısının getirdiği bir eğitim düşüklüğü mevcut.

Diyarbakır il merkezine 22 km, Çınar ilçesine 30 km uzaklıktadır. Viranşehir Yolu 9. Km dedir.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Karacadağ Eteklerinde olmasından ötürü gece gündüz çok az kesilen bir rüzgara sahiptir. aşırı derecede rüzgarından ötürü rüzgar türbinleri kurulumuna çok açık bir yapısı vardır.Nüfus Genel itibarıyla 9 - 25 Aralığındadır. Mahallede çok hızlı bir nüfus gelişimi olmaktadır. Köy Muhtarı Yusuf Karabulak 'tır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, Sadece ilköğretim okulu Mevcuttur. Ancak Sonraki Eğitim dönemi Taşımalı olarak yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon Yoktur.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.