Çınar Kutluk Köyü

Çınar Kutluk Köyü

Kutluk Köyü Haberleri, Çınar Kutluk Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kutluk Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Kutluk Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çınar Kutluk köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kutluk köyü son dakika gelişmeleri, Kutluk köyüne özgü yemekler, Çınar Kutluk köyünün tarihi, Kutluk köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kutluk köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kutluk , Diyarbakır ilinin Çınar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kutluk Köyü Resimleri ve Kutluk köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çınar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çınar Diyarbakır Arası Kaç Km? Çınar Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Çınar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Çınar Kutluk Köyünde doğan biri var mı? Çınar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kutluk , Diyarbakır ilinin Çermik ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri eskiye dayanmaktadır. Mahalle halkı eski gelenek ve göreneklerini hâlâ canlı tutmaya ve yaşatmaya devam etmektedir. Yemek kültürü oldukça zengin ve değişiktir. Mahallenin kendine has yemeklerine bulunmaktadır.

Diyarbakır il merkezine 45 km, Çınar ilçesine 16 km uzaklıktadır. Mahalle genellikle geniş düzlüklere ve ovalara sahiptir. Bu geniş ova ve düzlüklerde modern anlamda tarım yapılmaktadır. Yapılan tarımla mahalle ve ülke ekonomisine katkı sağlanmaktadır.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve yağışlıdır.Mahallenin nüfusu 1990'lı yıllara kadar oldukça fazla idi. Ancak artan terör olayları nedeni ile mahalle göç vermiştir. 2007 nüfus sayımına göre mahallenin nüfusu 150 kişi civarındadır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.