Çınar Yukarıortaören Köyü

Çınar Yukarıortaören Köyü

Yukarıortaören Köyü Haberleri, Çınar Yukarıortaören Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yukarıortaören Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Yukarıortaören Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haber

Çınar Yukarıörtaörten köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yukarıörtaörten köyü son dakika gelişmeleri, Yukarıörtaörten köyüne özgü yemekler, Çınar Yukarıörtaörten köyünün tarihi, Yukarıörtaörten köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yukarıörtaörten köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yukarıörtaörten , Diyarbakır ilinin Çınar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yukarıörtaörten Köyü Resimleri ve Yukarıörtaörten köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çınar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çınar Diyarbakır Arası Kaç Km? Çınar Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Çınar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Çınar Yukarıörtaörten Köyünde doğan biri var mı? Çınar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yukarıörtaörten , Diyarbakır ilinin Çermik ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Ortaviran ismi daha sık kullanılmaktadır. Ortaören, Yukarı Ortaören, Yukarı Ortaviran gibi isimleri de kullanılır.Kürtçe ismi yoktur. Köy insanın mazıdağının sakızlı mahallesinden gelip yerleştiği bilinmektedir. Mahallede yaşayan ailelerinin kütükleri genellikle Derik ve Mazıdağı'na bağlıdır. Mahallenin geçmişinde ermeni izleri mevcuttur. Mahallede taşımalı eğitim veren Ortaviran Ortaokulu ve İlkokulu vardır. Çevre köylerden gelen yaklaşık 600 öğrenci bu okulda öğrenim görmektedir. Köy muhtarı Halil Yetiştiren'dir.

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Bahar aylarında çevre köylerde olduğu gibi mezarlık tepesinde ziyaret diye adlandırılan mesirelik alanda köy halkıyla etkinlik düzenlenir.

Diyarbakır il merkezine 43 km, Çınar ilçesine 35 km uzaklıktadır. Eski Derik yolu üzerindedir. Yol bakımsız olduğundan çok sık kullanılmamaktadır. Mahalleye eğitim&öğretim dönemlerinde öğretmen ve öğrenci servisleri gidiş geliş yapmaktadır. Diyarbakır'dan köye gelişlerde 2'si çevre yolunda olmak üzere 5 köprü üzerinden geçiş yapılmaktadır. Köy yolundaki 3 köprüde tek araçlık geçiş imkanına sahip olup, Karababa mahallesi yakınlarında bulunan Dilaver Köprüsü tarihi bir köprü olup 2012 yılında restore edilmiştir. Yol etrafında tarihi köprü ve değirmeni görmek mümkündür.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Diyarbakır şehir merkezine oranla yüksek bir mevkide bulunduğundan sıcaklık farkları görülmektedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mevsimlik işçi olarak çeşitli illere göç gerçekleşmektedir. Mahallede Kamu Kurumu olarak cami ve okul bulunmaktadır. Sulama Göleti'nde olta ve ağ balıkçılığı yapılabilmektedir.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. İnternet erişimi yoktur. Gsm şebekelerinin çekim alanındadır. Mahallede ayrıca 1959 yılında dönemin DSİ Diyarbakır sorumlusu Recai Kutan tarafından yaptırılmış Sulama Göleti vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.