Çin’deki Türk Vatandaşlar İçin Önemli Açıklama

Çin’deki Türk Vatandaşlar İçin Önemli Açıklama

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Çin’deki Türk vatandaşlardan gelmek isteyenleri kontrollü olarak Türkiye getirmek istediklerini açıkladı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Çin’deki Türk vatandaşlardan gelmek isteyenleri kontrollü olarak Türkiye getirmek istediklerini açıkladı. Bakan Koca, enfeksiyon hastalıklarından oluşan ekibin uçakla Çin’e giderek ülkemize gelmek isteyen Türk vatandaşları sağlık kontrolünden geçeceklerini söyledi.
Corona Virüs hakkında önemli açıklamayan yapan Bakan Koca, “Vatandaşımızı bir talebi olduğunda sahipsiz bırakmak istemiyoruz. Bu vatandaşlarımızından hiçbirinin hastalıklı durumu yok. Öksürük, ishal, halsizlik gibi her hangi bir sorunu olmadığını biliyoruz. Buradan deneyimli uzman bir ekibimizi uçakla gönderip, orada tetkikleri ve muayeneleri yapılarak önlemler alınarak getirilmesini planladık” dedi.

TERMAL KAMERA ÖNLEMİ GEÇEN HAFTA BAŞLADI

Bakan Koca, şöyle devam etti, “Bugüne kadar bir termal kameradan Çin’den gelen şüpheli bir vaka olmadı. Bugüne kadar grip vakaları arasında şüpheli olup corona virüsü taşıan hiçbir hastamız olmadı. Şu an şüpheli hiçbir vakamız yok. Geçtiğimiz hafta çarşamba akşamından itibaren termal kamera gibi erken tedbirlerimizi başlattık. Bakanlık olarak şeffaf olmaya devam edeceğiz, Sağlık Bakanlığı’nın uyarılarına kulak verilmesinin önemli olduğunu belirtmek istiyorum”

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.